Декември е най-топлият месец от годината

И се опитваме да пазим тази топлина и през останалите месеци.

0 коментара Сподели:

Хората казват, че не усетно времето минава. Че то няма памет, а само си върви. Но ето че ноември свърши и това се забелязва по въздуха. Хиляди прашинки щастие полетяха в първите позиви за снеговалеж. И хората погледнаха с надежда към идващите нови 31 дни.

Ноември си отиде и коледният дух заживя още от първите мигове на новия месец. Защото декември е най-очакваният гостенин и в най-самотните домове, защото ги изпълва с присъствието си, а то е вълшебно.

Всеки месец е като ново начало. Но с декември е различно. Отгръщаш страницата на бележника си и ето че плановете ти за месеца изскачат пред очите ти.

Последен шанс да изпълниш миналогодишните си обещания, последен шанс да приключиш с купищата насъбрала се работа, за да посрещнеш празниците с олекнало сърце.

Няма друг месец от годината, който да предизвиква толкова много смесени чувства като декември. Ноември е мрачна старица, която се опитваме да прогоним по-бързо. Една дупка в пространството, една неприятна среща, време, от което не пазим спомени. Януари е сърдит младеж, който хапе със студ и с подсещане, че и новата година може да си отиде толкова бързо, колкото предишната. Изисква от нас да тренираме повече, да се храним по-добре, да пестим за вълнуващи екскурзии и да прекарваме повече време с близките.

Подтиква ни да се влюбим, за да не сме толкова самотни и през новата година.

А декември, той е малко дете, което подскача около коледната елха, играе си с всевъзможни играчки и прави снежни топки, с които да замеря сърдитите възрастни, които забравят, че Коледа идва.

Декември е калпазанин. Той е от онези деца в училище, които бързат да пораснат. Декември е като първата любов, към която винаги се връщаш, когато ти е студено, когато искаш да преживееш радостта отново. Лошото на декември е, че е твърде кратък, за да изживееш всичкото коледно настроение, на което си способен. Хубавото на декември е, че всяка година идва отново и ти дава шанс да бъдеш по-добър, да се поглезиш повече, да изпълниш сърцето си с любов и да я задържиш по-дълго.

През декември е притъпена необходимостта ни да бързаме за някъде, защото той ни подканя да сме бавни, да оставим всичката работа за след празниците. Да пием чая си глътка по глътка и да не се страхуваме, че ще изстине. Да правим дълги разходки напук на лошото време и да се смеем дори когато устата ни замръзва.

Декември е в снежните следобеди, в които не искаш нищо друго освен тази топлина в сърцето си, която ниските температури не могат да отнемат. През декември снегът е чудо, а не поредното неудобство.

През декември всичко е по-леко. Точно като малките снежни чудеса, които се сипят върху главите ни и не оставят дълго следа. През декември е лесно да се греши, защото никой не може да ти се сърди около коледната елха в офиса или под имела у дома. През декември никой не иска да си перфектен, а само да присъстваш, за да не изпуснеш важните неща. През декември парите уж са важни, а накрая близките ни се радват на малките неща и на удоволствието от компанията ни.

Ех, декември… да можеше всички месеци от годината да са такива, нямаше да се борим със зъби и нокти да го задържим за по-дълго. Декември е обещание и надежда. Декември е очакване и очарование.

Декември е едничък и неповторим. И все пак нека го изживеем, а не си спестяваме емоциите от страх, че може да го изпуснем, че може и той да си тръгне.

Нека този декември да бъде щастлив и да бъде влюбен малко повече от миналогодишния и нека не забравяме, че през декември и сълзите имат вкус на бонбони и никоя болка не остава за много дълго време.

Виж някои идеи как да окрасиш дома си точно навреме за празниците.

Ако се чудиш какво да подариш на любимите си хора тази Коледа, имаме няколко идеи за теб.

Последвай ни в инстаграм за още вдъхновения и този декември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *