7 тъмни бири, с които да полееш зимата

The Dark Side of The Beers

0 коментара Сподели:

Направихме си равносметките за старата година и сега вече пишем любовни писма на новата. Разбира се, оставяме ги в бутилка. Така де – температурите навън са чудесен повод да вдигнем градуса отвъд стъклото. А когато навън стегне, то става все по-тъмно и по-тъмно. С повод или без – нямаме търпение да се отпуснем от взривяващите аромати на кафе, тъмен шоколад, карамел, които изпълват чашата ни, както еликсир – колбата на алхимик.

Ето и избора ни сред кехлибареното разнообразие!

BRITOS

Тази бира е исторически специалитет с епицентър Германия. Тя има тъмномеден бистър цвят. Ароматът ѝ е едва доловим и изчистен, като опушеният малц присъства съвсем деликатно. На вкус обаче той се усеща и дава лек и приятен финал с опушен характер, асоцииращ се с дим и дори пушен бекон. Послевкусът отшумява сравнително бавно и това дава един особен чар на бирата, която има наистина уникален характер.

Виж повече: Топ 3 коктейл бара в София

COHONES

Българска крафт бира, сварена с желание и внимание към всеки малък детайл. Това са побратимите St.Out и Holy St.Out, които идват, за да разкажат своя светъл завет. Тъмният светия St.Out изповядва в религията си 5 малца и хмел Columbus и направо те възнася от кеф, а Holy St.Out е допълнен с перуанско какао, бурбонска ванилия и ром от Барбадос, след който би казал само… Holy Sh*t!

KLOSTER SCHEYERN

Kloster Scheyern Poculator е манастирска бира в стил Doppelbock – Dunkel. Това е пиво с душа и характер, с което можем да преживеем почти всичко през новата година. Самата тя е видяла много от живота, предвид че историята ѝ датира от далечната 1119 г., когато монасите бенедиктинци започнали да варят бира в Шайерн. Tази бира отлежава няколко месеца, притежава силен вкус на хмел и много приятен финал.

METALHEAD

Metalhead е смела бира от бургаска пивоварна с явни предпочитания към тъмната страна на рока. Ето например Supermassive Black IPA е вдъхновена от Muse и песента им Supermassive Black Holе. С първата глътка усещаш нотки кафе, а в мелодията долавяш аромат на тропически плодове, цитруси и борови иглички. Sweet Stout of Mine пък е сред по-нежните им издания и на галено ѝ казват Крем брюле Стаут заради асоциацията във вкуса.

Виж повече: 3 кафенета в София

STOLICHNO BOCK

Това е бира, която ни носи целогодишно удоволствие и въпреки това сякаш зимните дни са много повече „нейните“ от всички останали. За производство на Stolichno е използван дългогодишен пивоварен опит, внимателна селекция на суровини и спазване на отделните пропорции, за да се получи необходимият баланс. Трите вида малц придават на това тъмно пиво предизвикателния кафено-черен цвят, съблазнителния аромат на шоколад и кафе и богатия плътен вкус с нотки на карамел.

БОХЕМЪ

„БохемЪ Гранат“ е тъмнокехлибарен с рубиненочервени оттенъци лагер в чешки стил с леко сладък и карамелен привкус от малца, от една страна, и засилено хмелено присъствие, от друга. Това е бира – такава, каквато искаме тя да бъде – пивка, с леко горчиви и едва доловими киселинни нюанси, балансирани от свежи, плодови и цитрусови нотки. Тя е начин на живот и е посветена на истинските бохеми в живота. Произведена е по идея и поръчка на „Биротерапия“!

Г-Н ХОПС

Шоколадовият загар на г-н Хопс го прави много привлекателен за жадната ни за слънце душа в студените зимни дни. Плътен портър с кокосови стърготини и добавена лактоза за фина сладост и млечно усещане, което направо ти завърта света. Той е с 6,5% алкохолност, 15% плътност и финал, който асоциираме с млечен шоколад, тъмни сушени плодове и нотки карамел. Със сигурност е необикновена бира, гордостта на ловешката пивоварна „Мелтум“, която си струва да пробваш.

10 неща, които не трябва да правиш в "София"

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *