Обиколи света с Go Guide: Валенсия

Попаденията от барове, кафетерии и готини места във Валенсия

0 коментара Сподели:

 Валенсия е един от онези градове, в които чувствата “по подразбиране” са свобода и спокойствие. Палми, море, сангрия, паея и испанска китара. Уикенд тук има ефекта на дълги часове медитация, а храната е толкова добра, че ако не си завъртял стрелката на кантара надясно с няколко пункта, то значи не правиш нещо “като хората”. За да минимизираме риска, ти спретваме бърз списък с местата, без които не можеш да минеш, ако посетиш Валенсия.

FEDERAL

Federal е испанска верига минималистични кафетерии, на които можеш да попаднеш във Валенсия, Барселона, Мадрид. Ако се случи да се изпречи на пътя ти – влизай без колебание. Съвършени авокадо сандвичи с поширано яйце, суперхрани и смутита с всевъзможни здравословни вкусотии вътре. Локиран в близост до улиците за шопинг, federal прекрасно се комбинира с подобни активности.

BASTARD COFFEE & KITCHEN

Bastard е извън централния район, но си заслужава отклонението. Пространството е индустриално, но зелено, с десетметров таван. Позиционирано е в близост до университета, което е и причина местните да гледат на него като на коуоркинг кафе. Ако ти трябва местенце, където интернетът е добър и е удобно да заседнеш с лаптоп, това е то. Американските палачинки носят бонус точки.

LA MAS BONITA

Известен сред местните като ултимативното място за брънч (през уикенда те посрещат с печива, сандвичи, здравословни десерти и е традиционно препълнено), този ресторант носи духа на Средиземноморието във всичко – от синьо-белия интериор до храната.

CANALLA BISTRO

Ruzafa е известен като хипстърския квартал на Валенсия, където почти на всеки ъгъл намираш ресторант, кафе или магазин за винтидж дрехи. Canalla е чудесен избор, ако искаш плавно да преминеш от вечеря към добри коктейли, без да се налага да сменяш локацията.

AMORINO

Испания не е известна като Меката на сладоледа, но пък затова си имат една от най-гениалните италиански вериги джелато. Amorino е онова местенце, където, освен че сладоледът е изключително вкусен, идва под формата на розичка и (по желание) с френски macaroon вътре.

UBIK CAFÉ

Една от най-важните, събирателни точки за младите хора в Ruzafa и едно от малкото места, които не затварят врати за сиеста. Ubik е кафе-библиотека с хиляди заглавия на различни езици, сред които, ако се разровиш достатъчно дълго, гарантирано ще намериш и българско. Еднакво добро както за работа, така и за разговори на философски теми с местни странници.

HABITUAL

Ресторантът се намира в реставрираната част на стар пазар, който местните върнали към функциите му от едно време – Colon Market. Труден за откриване от туристи – с изключително вкусни тапаси и храна въобще. Интериорът е минималистичен, почти скандинавски, но това, което е „най-фотогенично“ тук, е храната, презентирана по страхотен начин.

KAUF

Ако си решил да дадеш шанс на Валенсия по отношение на шопинга и вече си минал през по-големите центрове и търговски улици, със сигурност трябва да хвърлиш око на винтидж селекцията в KAUF. Мястото е доста приветливо и често хоства различни събития. Селекцията осемдесетарски деним е сериозна, а в някое ъгълче ще намериш и принтове на добри местни илюстратори.

VALENCIA LOUNGE HOSTEL

Това място е последното, което си представяш, когато някой заговори за хостел. Едно от най-артистичните пространства, на които сме попадали, що се отнася до интериор, е приютено в прекрасна реновирана историческа къща в квартал El Carmen. Имат си 11 стаи, всяка от които декорирана различно. Районът е популярен с малките, много тесни и романтични павирани улички.

LA MALVARROSA

Не си бил във Валенсия, ако не си стъпил на плажа. La Malvarrosa е дълъг, широк плаж с фин пясък, по протежението на който през сезона се простират множество ресторанти. Прекрасен и за разходка (или пък кънки и колело) по крайбрежната алея.

L’OCEANOGRAFIC

Тук се намира най-големият аквариум в Европа, а една от основните му атракции е подводен тунел, през който можеш да минеш, докато наблюдаваш как наоколо плуват всевъзможни дребни и едри риби. Представлението с делфини също не е за изпускане.

SCIENCE MUSEUM

Една от футуристичните сгради в града на науките и изкуствата (силно наподобява скелет на кит) е музеят „Принц Фелипе“. Това не е музей като всеки друг, тук всички физични закони например се учат с пипане, опитване и изследване на различни уреди.

Виж маршрута на готините места, ако отиваш към Берлин.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *