Стаите, в които бихме прекарали цялата зима

Плюс няколко евтини съвета как буквално да заживееш в тях

0 коментара Сподели:

Ето ти една причина да обичаш сивите мразовити дни: сивото си отива с всички цветове, които можеш да добавиш към неутралния зимен пейзаж. Представи си го като едно бяло платно, което кани въображението ти на среща, и няма да сбъркаш, ако я приемеш!

По стара традиция събираме концептуални примери за идеалния зимен дом.

Има от почти всичко, като тръгнем през скандинавски градски дом, та чак до рустик интериори, които отиват най-много на някоя дървена планинска хижа. Мечтите са безплатни, а стилната и уютна декорация пък може да излезе и не толкова скъпо. Стига да имаш идеи, разбира се. Ако не –  ние сме за това.

Не се притеснявай да трупаш от всичко по много, но внимавай стиловете да не се сбият помежду си – няма да е красиво.

Например, ако смяташ, че четири възглавници за дивана са достатъчни, вземи направо осем.

Ако остане някоя излишна, никой стол не би я върнал. Евтината алтернатива на декоративните възглавници са декоративните калъфки. Вероятно и ти като повечето от нас имаш откъде да си набавиш стари наследствени възглавници, така че остава само да ги облечеш в подходящи за сезона калъфки. Експериментирай с цветове, десени и размери. Еднаквото е скучно, а от една рошава възглавница става прекрасен акцент в спалнята или в дневната.

Рошавите кожени мини килимчета са моят личен фаворит, а ако съдя по предлагането им по магазините – не съм единствена.

Метнато небрежно на дивана, на стола или на пода, пухкавото чудо моментално вдига уют левела на стаята.

Too much? Одеяло в цвят, пасващ на останалата част от интериора, е практична и красива(!) алтернатива на рошавите килимчета.Якото е, че хем освежава интериора, хем ти е на една ръка разстояние в студените зимни вечери.

Следваща стъпка – фенери! Големи, малки, прозрачни, плетени, метални, стъклени – няма значение. За тях едно е вярно – винаги има място за още един! Супер тренд в коледната украса е да ги напълниш с топки за елха. Ако това не ти е по вкуса, просто можеш да запалиш в тях добрата стара свещ и да се наслаждаваш на идилията, която създават.

Лампички? О, да! Те не са нищо ново в идеите за целогодишна декорация, така че приеми това за приятелско напомняне.

Огледай се за нестандартни места да добавиш украса. Въпросните фенери спокойно можеш да поставиш на пода, а ако имаш перваз на прозорец на разположение, значи имаш прекрасно пространство да се развихриш. Висящите елементи също са готин избор, ако мястото ти е ограничено. Грабваш малко корда и подходящи за закачане елементи и освежаваш я завесите, я стенните лампи, я полилея.

Природосъобразната вълна няма как да не застигне и home décor-а, така че Плюшкиновци от всички страни, обединявайте се! Не хвърляйте опаковките и панделките от увехнали букети и стари подаръци – винаги има на какво ново да ги сложите. Бурканите с подправки, които да извадите от шкафа, стари и не толкова симпатични свещи и т.н. Един паднал клон и малко акрилна бяла боя пък правят страхотно украшение за стената, секцията или прозореца. А единствено от въображението ти зависи с какво още можеш да допълниш натуралистичния аксесоар.

И така идеи – с лопата да ги ринеш. Няколко скрола из нашата галерия са добра отправна точка за креативния трип, на който те каним. Кой стил е най-твоят?

 

 

Ето и няколко одухотворени и нестандартни идеи как да опковаш подаръците.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *