#ПрочетиМи

„Поезията е всичко, което си заслужава да се запомни от живота” - Уилям Хазлит

0 коментара Сподели:

#ПрочетиМи е бургаско явление, което за пръв път се пренася на софийска земя. Това е събитие, от което поетите имат нужда – сцена, на която да представят творчеството си. Да, фейсбук е новата стихосбирка, но за един творец лайкът не е достатъчен, защото ръкоплясканията са с най-голяма тежест.

Проектът, стартирал в Бургас, представлява четене на лична поезия

от много и не чак толкова известни поети пред публика. Подобни мероприятия съществуват от години в чужбина, но за пръв път добиват толкова голяма популярност в България. Подобно събитие имахме в лицето на „Поетики“-те в София, но то никога не е правено в други градове в страната.

Организаторите на проекта пуснаха формуляр за участие, в който може да се запише всеки, но свободните места за желаещите да прочетат личната си поезия се изчерпаха за броени дни. Творбите на поетите ще бъдат оценявани от популярни български поети, а първият от тях вече е известен – това е Петър Чухов. Тримата най-добре представили се участниците ще бъдат включени във втория сборник на #ПрочетиМи.

Денят на #ПрочетиМи е 19 февруари, часът е 20:00, мястото е „Перото“, а входът е свободен. Ако обичате поезията и искате да чуете новите български поети – това е вашето събитие. Повече информация за него ще намерите тук.

Виж коя е любимата ни писателка от миналия век.

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *