Улични танцьори

0 коментара Сподели:

Артистичният колектив Sra Polaroiska (Алайтц Арензана и Мария Ибарече) пътува до Пловдив, за да проведе серия от танцови работилници с участници от ромската общност в града – една от най-големите на Балканския полуостров. Целта на проекта е да се подготви танцова хореография, която да бъде представена в центъра на града.

По време на работата си Мери и Алайтц се включват и в дебата за предразсъдъците и дискриминацията спрямо ромите, маргинализацията и трудностите пред тяхната социална интеграция.

УЛИЧНИ ТАНЦЬОРИ е документален филм за това как танцът, изкуството и културата могат да служат като антидот на предразсъдъците, социалната изолация и страха от различното.

За артистичния колектив Sra Polaroiska:

Създатели на Sra Polaroiska са Алайтц Арензана и Мария Ибарече. Те работят в сферата на експерименталното кино, сценичните изкуства и хореографията

УЛИЧНИ ТАНЦЬОРИ е документален филм, заснет в Пловдив. Част е от Europa Transit, проект на Сан Себастиан – Европейска Столица на Културата 2016, за пътуващо посолство. Партньори за България в реализацията на проекта са ONE DANCE WEEK и Фондация „Пловдив 2019“.
 

Тагове:
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *