Лудували зад граница: Най-известните БГ издънки по света

Надписът „Локо София“ в Хирошима не е единичен случай – ето какво още сме дали на света

0 коментара Сподели:

Все още не е ясно кой сложи таг "Локо София" върху мемориала на мира в Хирошима, но разследването продължава. Всички улики сочат към някой заможен и известен фен на футболния клуб… например Крум Савов или Стоянка Мутафова.

Междувременно Letiashtata Kozzila Erato шерна колекция от няколко уникални сатирични колажа на дизайнера Иван Червенков по темата, които можеш да видиш тук:

Докато случаят се разплете, нека си припомним още две паметни изцепки на нашенци зад граница, характерни с тотално непочитане на етикета и прекалена известност на извършителя.

ГЕРИ-НИКОЛ ТУЪРКВА ПРЕД АЙФЕЛОВАТА КУЛА

Чудовището на българския рап Гери-Никол влезе в международните новини, след като демонстрира туърк умения на яката дупара пред Айфеловата кула и запечата пърформънса си в инстаграм пост с надпис The location doesn’t matter. Ами много неща нямат значение, явно най-вече първите седем години.

БЛАГО ДЖИЗЪСА СЕ РАЗПИСА НА КОЛИЗЕУМА

Футболистът Благой Георгиев намери за нужно да издълбае с монета инициалите си на една от колоните в Колизеума, а после да се разправя с придошлите от всички страни карабинери, които го арестували начаса. През следващите години това беше един от редовните въпроси във всяко негово интервю, като в крайна сметка звездата на ФК „Ахмат“ – Грозни си призна (отчасти) прегрешението: до ден-днешен продължава да твърди, че всъщност е искал да напише името на жена си по това време… Есмер. Явно освен часовете по етика в училище е проспал и тези по правопис, защото там „Б“ и „Г“ няма. Да не говорим, че „БГ“ може да се прочете като „булгар, булгар“ и е чудесен наслов за течащата инициатива по поругаване на международни паметници на културата.

Иначе вечен хит и извън всяка класация е руническият символ започващ с „К“ и завършващ на „УР“, който може да бъде забелязан във всички точки на света. Той обаче заслужава собствена, дълга и безкрайно детайлна статия. Затова засега просто ще го илюстрираме с този достоен за десктоп пейзаж, личен архив:

 

Ето и кои са трите най-несполучливи опита за разкрасяване на София

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *