5 сериала, които да не пропускаш през октомври

Вижте най-добрите предложения за сериалите, които не са за изпускане

0 коментара Сподели:

Листата вече започнаха да падат, както Димитър Върбавнов пада в склад, но за нас, любителите на сериали, студеното есенно време може да е само добра новина. Октомври идва със съвсем нови, горещи премиери, които обещават да ни държат задълго уютно сгушени под одеялото. Вижте ги всичките пет!

1. „На тъмно“ / Into the Dark (Hulu)

Много зловещ, но вълнуващ експеримент. „Хулу“ започва една уеб хорър поредица от 12 самостоятелни епизода, които ще бъдат показвани всеки първи уикенд на месеца. Епизодите ще бъдат вдъхновени от различните празници през съответния месец. Първият, който се казва „Тялото“, ще бъде свързан с Хелоуин и може да се досетим, че най-вероятно ще е в духа на добрите ни стари познати ужаси, свързани с този празник.

Действието на епизода се развива в нощта на Хелоуин и на фокус е селфи културата в Лос Анджелис.

Главен герой на пилотния епизод ще е „един много изискан и отдаден на работа си наемен убиец, който винаги и на всяка цена довършва това, което е започнал“. Вторият епизод, „Плът и кръв“, ще използва за вдъхновение Деня на благодарността, когато „година след смъртта на майка си Кимбърли започва да подозира, че е в опасност, и то в собствения си дом, и че не може вече да вярва дори на най-близките си“.

2. „Романови“ / The Romanoffs

Матю Уайнър, създателят на Mad Man, най-сетне се завръща с нов сериал. След дълго отсъствие той отново ще направи една доста силна заявка с продукция, вдъхновена от бляскавия, противоречив и вълнуващ живот на руската династия Романови. Едноименният сериал ще разказва за група хора, които вярват, че са потомци на известната руска фамилия и принцеса Анастасия, романтичната мистериозно изчезнала наследница на последните управляващи Русия монарси. Темата за Романови и техните последни години винаги е била интересна за кинотворците заради мистерията около династията, управлявала Руската империя до нейния разпад от 1613-а до болшевишката революция през 1917 година. На екран ще видим някои от актьорите от Mad Man, включително Джон Слатъри и Кристина Хендрикс. Първият епизод излиза на 12 октомври. Всеки епизод ще е с отделен сюжет, така че ако сте изпуснали някой – няма страшно, може да продължите гледането.

3. „Къмпинг“ / Camping

Нова, вълнуваща комедийна поредица на HBO. „Къмпинг“, с автор Джулия Дейвис, ще получи своята премиера на 14 октомври. Ето за какво ще става дума в този сериал от осем епизода (да, за съжаление само толкова): група стари приятели пристигат в красивата местност Браун Беър Лейк, за да отпразнуват заедно един много важен рожден ден, потискайки тайни и спомени, които са се постарали да забравят. Обсесивната маниачка тип „Аз ще организирам и направя всичко“ Катрин събира една доста причудлива компания, за да отпразнуват рождения ден на съпруга ѝ. Потиснатите емоции и обиди обаче са на път да превърнат уикенда в ужасяваща сбирщина от женски войни, караници и усещане за задаващо се престъпление.

4. „Чародейки“ / Charmed

Една свръхестествена, фантастична поредица, която ни е добре позната от миналото, получава съвсем нов живот благодарение на CW (The CW Television Network). Премиерата на фентъзи драмата „Чародейки“ е на 14 октомври и е нова адаптация на сериала със същото име, който вървеше по телевизорите в детските ни стаи между 1998-а и 2006-а.

Новият сериал със старото име разказва за три сестри – Мейси, Мел и Меги, – които след смъртта на майка си откриват, че притежават свръхестествени способности и са всъщност едни от най-силните вещерки на света.

Сега те не само че трябва да свикнат с новия си живот на магьосници, ами трябва да продължат делото на „чародейките“ преди тях и да се борят със зли демони, които искат да нарушат световния ред на мир и разбирателство и да наранят хиляди невинни души.  Първият епизод, ситуиран в измислен град в Мичиган, започва със сестрите Мел и Меги, които живеят с майка си Марисол. Малко след началото на епизода тя е атакувана и убита от зъл демон. И така всичко започва.

5. „Семейство Конърс“ / The Conners

 „Семейство Конърс“ ще е сериалът „Розан“, но без Розан Бар, която изпадна в немилост за тв зрители и продуценти след расистко изказване в „Туитър“. Краткият синопсис на сериала подсказва само това за историята:

„Неочакван обрат на събитията принуждава семейство Конърс да се бори за своето оцеляване по начин, по който не са го правили никога досега“.

Без особено да се различава с „Розан“, можем да се досетим, че това ще е американски ситком за едно нормално, работещо средностатистическо семейство, което се бори за своето битово оцеляване в измисленото предградие Ланфорд, Илиноис. В последния епизод от „Розан“ главната героиня бе откарана в болница за операция на коляното. Повечето зрители предполагаха, че най-вероятно ще почине на операционната маса, но това не бе потвърдено от авторите на поредицата. По-късно обаче Джон Гудман, който играе съпруга Дон, потвърди това в интервю, казвайки: „Най-вероятно ще съм мрачен и тъжен заради смъртта на жена ми“.

Най-добрата компания за пред телевизора е нещо вкусно за хапване.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *