3 любими street food вкусотии и къде да ги открием

Или кои са вечните ни фаворити от street food културата?

0 коментара Сподели:

Когато прочете заглавието, веднага се сети поне за една такава вкусотия, нали? Ние вече дори не можем да си спомним дали познаваме живот без "хранене на крак" в него. В последните години обаче street food културата у нас се развива с главоломна скорост. Затова вече не е важно просто да се нахраним набързо – искаме да се насладим на всяка секунда заедно с добрата храна, независимо колко забързано е ежедневието ни.

Днес ти показваме 3 от нашите любими вкусотии в дългия ни списък с такива.

А в края виж къде можеш да ги откриеш на едно място съвсем скоро. 

Бурито

Знаеш, че мексиканската вълна е твърде силна, за да успеем да я спрем да мине през нас. Ние никога не бихме отказали едно бурито и няма как да излъжем – латиноамериканците определено знаят как се прави. Жесток вкус и храна, която засища всички сетива – шестото ни чувство ни подсказва, че останалите 5 ще искат още и още, и още… 

Бургери 

Истинска класика в жанра на street food културата – бургерите са най-добрият приятел на забързания градски човек. Манията по тях неотдавна стъпи и на родна земя и сега на всеки ъгъл ни очаква изненада в хлебче за хапване. Любовта ни към бургерите е пословична и затова започваме точно с тях – сочно месо (или пък неустоимо веге предложение) с еуфория от вкусове и две меки питки. Какво повече да иска човек? 

Виж повече: Храна на колела: 8 камиончета в София

Мекици

И като говорим за тренд в храненето – брънч предложенията определено се превърнаха в истинска мода по света и, разбира се, у нас. Мекиците славно изместват el clasico в лицето на вечната баница, когато говорим за "хапване на крак". Предложенията с какво да допълним вкуса им, вече са безкрайни, а една снимка в инстаграм с това родно съвършенство със сигурност ще ти даде бонус точки в следване на кулинарната мода. 

Да, със сигурност има още вълшебства на уличната фууд култура, които пропускаме. Също така знаем, че храната е много повече от това просто да се наядеш. Тя е изкушаващ аромат, нежно докосване, усещане… и изживяване.

В това вярва и Mood for food Street Fest

и затова именно там от 20 до 22 септември на Малката главна (ул. „Райко Даскалов“) в Пловдив ще открием истинско изобилие от вкусна храна– сочни бургери, нежен италиански сладолед и перфектното кулинарно изживяване за всеки вкус. Mood for food се завръща с пълна сила и тридневна програма с музикални изпълнения, традиционно надяждане с люто, работилници за създаване на красиви лотоси от хартия и рисуване с брашно, както и за невероятни мандали от прежда. Тези и много други изненади, сред които дори escape room на място и рисуване с къна ни очакват в града под тепетата. Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците, които ви очакват, можете да намерите в сайта и ето тук

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Meat you there: BBQ & Grill местата в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *