Какво е „Маскираният певец“ и защо светът е полудял по това шоу?

БГ версията е неочакваният хит на сезона

0 коментара Сподели:

В изпълнената с предложения телевизионна програма тази есен едно шоу се откроява като абсолютен фаворит на публиката в България – „Маскираният певец“. Въпреки култовия статус на шоуто в Америка никой не успя да предвиди, че именно то така ще разбуни духовете у нас.

В случай че сте изпуснали цялата суматоха, ето какво трябва да знаете:

В старта на шоуто един срещу друг се изправят 16 селебрити гости, чиято идентичност е прикрита с безумни костюми. Никой не знае кой се крие зад всяка една от маските. Целта на всеки участник е да запази в тайна, че е част от шоуто. Непрестанни дискусии „Кой кой е“ текат от страна на водещите, специален панел от детективи и, общо взето, всеки в социалните мрежи. Специални визитки издават улики, но те са доста мистериозни по своята същност. Битките между изпълнителите се случват на сцената, с изпълнение на живо, като публиката пред телевизорите, гласува кой да отпадне. Всяка събота участникът с най-малко SMS съпорт трябва да се разкрие.

Виж повече: 4 нови български филма и къде да ги гледаш

Това се случва веднага, пред цялата публика, която екзалтирано скандира: „Долу маската!“. Всеки път след падането на маската има няколко секунди шок. Нормално.

Въпреки че маската е това, което държи публиките закована пред екрана до края на шоуто, този път в лайва всички елементи са на правилното място, заковани с уникална педантичност и внимание към детайла – всеки пърформънс на сцената като хореография на балета, изпълнение и цялостно шоу е в класата на най-добрите примери от „Евровизия“. С други думи поп-музикален спектакъл от най-висока класа. 

Американската версия на шоуто Masked Singer вече има два разцепващи сезона, немската също, но оригиналната концепция идва от k-pop суперхита през 2015 Miseuteori Eumaksyo Bongmyeon-gawang или буквално Mystery Music Show: Masked Singer's King. Българското шоу е издържано в рокендрол музикантски дух: песните се пеят на живо, селекцията от парчетата е желязна, а даже темата на шоуто е Who Are You на The Who. 

В „Маскираният певец“ костюмите са това, което прави шоуто, и тук екипът се е развихрил тотално. Герои като Пилето, Шотландеца и Шапката разсмиват всеки само с появяването си. Бухала, Лъва и Гарвана са уникални костюми, които можеш да съзерцаваш, даже без да е нужно да си отварят устата. Бика, Звездата и Кукера пък се очертават като любимци на част от публиката; Пчелата, Принцесата и Пеперудата – на другата част. Всички са фенове на Розата. Никой не знае със сигурност кой се крие зад която и да е от маските. Доказа го епизод 3 миналата събота, когато членовете на панела се кълняха във всичко свято, залагаха чест, достойнство и апартаменти, че Рицарят е Деян Донков, а той се оказа… Димо Алексиев. 

Виж повече: Най-доброто от Йордан Радичков идва в ръцете ти

Дотук освен него са паднали още две маски – коя от коя по-изненадващи: Иван Звездев се оказа, че може да пее, Джулиана Гани – също. Двамата бяха скрити съответно зад идентичността на Пауна и Коконата. Шоуто продължава със страшна сила – всяка събота, пред цяла България, 100% на живо в ефира на Нова ще пада по една маска. Докато накрая остане само един крал (или една кралица) на „Маскираният певец“. 

Не знаем кой ще е той, не знаем под коя маска ще се крие – знаем само, че нямаме търпение, и ще гледаме залепени пред екрана!

А ти виж подбора ни от събития за тази седмица

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *