В София през уикенда: 29 ноември – 01 декември

Ракия и танци до зори

0 коментара Сподели:

Парти вайбът този уикенд се е концентрирал в петъчната вечер. Лайв концерти, партита, Stranger Friday – препоръчваме ти да не се ограничаваш с една локация, защото вечерта ще бъде дълга. Каквото и да се случи в петък, в събота те очаква ракия от тиква, пъпеш и всякакви изненади.

Неделята пък се отдаваме на спокойствие, посрещайки коледния дух на декември. Къде – виж тук.

 

Петъчно соаре на „Врабча“. Няма как по-добре да се изнесем духом от изминалата седмица, потапяйки се в Stranger Friday. Vajarov, Dragoe и Gent o' funk ще ни водят из вълните на synthpop, synthwave, electronica, tech house, alternative dance, new wave и всичко останало, което ще ни провокира, танцувайки, да забравим за всичко извън момента.

 

Дойде време и за традиционния Ракия фест, който събира всички любители и разбирачи на популярната алкохолна напитка. Този уикенд територията на НДК се превръща с мястото, където може да намериш най-необичайните и ако щеш откачени напитки. Ракии от фурми, от пъпеш, от тиква, както и други редки и отлежали ракии ще правят компания на традиционните класики.

 

Лайв концертът на Dubioza Kolektiv ще направи петъчната вечер изригваща с танци, музика и положителни емоции. Ще се разкършим не къде да е, а в гранде Arena Armeec залата. Там ще има място за всички фенове и приятели, обичащи да се забавляват. Не се колебай да провериш за билети, още не е късно, а освен Dubioza като подгряваща банда ще чуеш Conquering Lion. 

 

В КЕВА посрещаме края на седмица с още едно супер готино събитие – Дъб & Съб. Препратка към оригиналната Soundsystem музика и фундаменталния А́мен брейк, както и поглед към техните съвременни интерпретации. Градация на темпото, типичния носител на този звук – 7-инчовата плоча, и интимна атмосфера ще създават ACIDTRIP, DOLITTLE, SOULND, N3TOK & HYDRASHOCK.

KLOSHAR WEEKEND BAZAR
Събота, 13 часа, Kloshar Showroom

Всички изтрещяли лейбъли за улична мода на едно място. Своеобразен черен уикенд за ценители на 30.11-01.12 са подготвили цял куп лейбъли за стрийт мода като ъндъграунд фешън стълпотворението носи името KLOSHAR WEEKEND BAZAR. Събитието се провежда в шоурума на Kloshar Bags в Зона Б5, зад Mall of Sofia, а сред участниците са  лейбъли като ABSTRACTION, 775, KOTKA, INDIVIDUAL PERFECTION, SHIRTWISE, MELANIN, DEEP DELICATE URBAN COUTURE, MAPPIFY, IVANKA HRISTOVA и KLOSHAR BAGS. Ивента е равни части парти и базар като коктейли и музика ще се комбинират с лов на тренди дрешки в тематичните ъгълчета на всеки бранд. Концепцията е семпла и гениална – от артисти за артисти. Организатор са марката KLOSHAR BAGS, един лейбъл стартирал през 2014 и посветен на популяризирането на винила, който е превърнал в основен елемент за дизайнерските си чанти.

 

Завършваме уикенда с нещо подобаващо за душата, приветствайки настъпването на декември – оригиналният оркестър на Йохан Щраус идва за традиционния си коледен концерт. Strauss Wiener Orchester идват на родна сцена с 37 музиканти, перфектно допълнени от най-талантливите солисти от Виенската опера. Ще имаш възможността да чуеш нов, още по-впечатляващ музикален репертоар, състоящ се от любими световноизвестни музикални шедьоври, както първоначално са били създадени от династията Щраус.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *