Български сортове вино и защо да ги избереш

Избираме българското всеки път!

0 коментара Сподели:

Можем да ти говорим на френски, на италиански, на испански или португалски. Седнем ли на масата, обаче винаги разбираме кога небцето ни се докосва до българския вкус. Родните вина имат не един плюс и се заемаме със задачата да те убедим да си налееш точно от тях. Днес именно ние ти казваме защо е супер яко да надигнеш локалната амброзия.

Затова наздраве!

Богатство от сортове 

Едно от най-големите национални богатства определено е това от сортове. Класиката в жанра в лицето на рубина, гъмзата и величествения мавруд са само част от родното разнообразие, с което галят сетивата ни българските винари. Независимо че червеното вино се е превърнало в запазена марка на всяка трапеза у нас, любителите на бялото, розето и особено червеното откриват себе си в огромния брой предложения, които намираме. 

Виж повече: ШОКОЛАД И ВИНО: как Деси направи шоколадови бижута?

Наше си е, Саше 

Истината е, че родният вкус е незаменим. Уникалните местни сортове като димят, мискет, памид, тамянка са само невероятен плюс на местното винопроизводство. Вкусовете и ароматите им са сравнително непознати и точно затова всеки път изненадват небцето ни. Климатът и почвите тук са уникални по своему, а и какво по-хубаво има от това да знаеш, че нещо е направено по твоите родни земи? 

Био, по-био, най-био, българско 

Из родните вина все повече се появяват био варианти, приготвени изцяло по чист начин чрез естествени процеси за производство.

Винените вълнения са ни любими и затова ти представяме едно от последните ни, а именно Korten natura.

Те превръщат традиционните сортове грозде в истинска магия за сетивата, а във вината им откриваме хармония между всички нотки и любимата ни философия – тази на добрия вкус и уважението към природата. Всички процеси следват изцяло природните такива. Това са едни чисти природни и натурални вина с изцяло български сортове.Независимо дали си фен на бялото в лицето на Korten Natura Димят и Мускат 2019, розето в лицето на Korten Natura Мелник 2018, или искаш червенто им Мавруд по Рубин 2016, като и двете са носители на златни и сребърни медали от престижните световни конкурси, те подканваме да вдигнеш наздраве с всички поне веднъж. А думите за екипа им, който търси перфектната хармония при всяка реколта, са напълно недостатъчни. Още за Korten Natura можеш да откриеш, ако последваш лозата на Дионис… или просто кликнеш ето тук

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *