Да пътуваш и готвиш като Гордън Рамзи

Готвач номер 1 с още по-дръзки приключения в глобалната кулинарна експедиция

0 коментара Сподели:

National Geographic/Justin Mandel и Rush Jagoe

Втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ вдига още по-високо летвата. Този път в новите премиерни епизоди по National Geographic суперготвачът обикаля Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. Все пак нека даже за миг не забравяме, че освен изкусен шеф, отличен с множество звезди „Мишлен“, Гордън Рамзи е и „Айрън Мен“ атлет, което му помага в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение,

опознава различни култури чрез тяхната храна и търсене на приключения по цял свят.

„Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“, казва Рамзи. „Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас.“

снимка: National Geographic/Rush Jagoe

С други думи в новия сезон повече от всякога Гордън Рамзи пътува и пирува, поема към диви места, отвъд заучените рецепти, изкачва планини, бори се с огромни вълни, минава през минусови температури, гази през дивата пустош, рискува живот и крайници, плува във всевъзможни води, среща акули, бяга пред бикове и още много други,

само и само да постигне превъзходни кулинарни резултати.

Естествено всичко това се случва под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които Гордън Рамзи среща по време на пътуването си, където взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони.

снимка: National Geographic/Justin Mandel

Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва, и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя, като по време на голямо финално готвене той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

снимка: National Geographic/Justin Mandel

Част от приключенията, кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват:

– Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра;

– Да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти;

–  Да скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;

– Да разучава индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди;

снимка: National Geographic/Justin Mandel

– Да се отправи на пътешествие през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;

– Да се хвърли в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите;

– И да се бори с вълните, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

снимка: National Geographic/Justin Mandel

Втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ се излъчва премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22:00 часа

и е удоволствие за сетивата – от първа до последна секунда!

А когато имаш път към морето.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *