Пет сериала, които да не пропускаме през октомври

Хю Лори се завръща на малкия екран, а преди Хелоуин зловещите сериали отново са на мода

0 коментара Сподели:

Октомври е време не само за смразяващи температури, но и зa смразяващи сериали. За щастие този месец има достатъчно такива предложения – ново от поредицата „Живите мъртви“ и сериал за зловеща къща, пълна със зловещи обитатели и кошмари от миналото. А и… малко Хю Лори. Какво по-хубаво? Вижте още какво ни чака този месец от нашата

селекция за петте сериала, които да не пропускаме през октомври.

Roadkill

В новия британски сериал „Скандална слава“ (иначе Roadkill) най-сетне отново имаме възможност да се насладим на блестящото завръщане на Хю Лори, който влиза в ролята на изискан и харизматичен политик от елита на Уестминстър. Той е министър от правителството на консерваторите и съответно има доста врагове. Животът на Питър Лорънс е на път да бъде разбит на парчета, след като биват публикувани смущаващи тайни за личния му живот и минало.

Опонентите му, разбира се, са точно на място, за да съберат тези разбити парчета.

Лорънс обаче отказва да се поддаде на убийствено чувство за вина и продължава да преследва амбициите си да оглави Великобритания. Новият сериал официално не е вдъхновен от живота на скандалния британски премиер Борис Джонсън, но някои прилики между него и Лорънс са поразителни.

The Right Stuff

По време на бума на Студената война през 1959 година Русия е на път да спечели битката за космическо надмощие, а Америка сякаш все повече изостава. Новосъздадената агенция НАСА поема историческата задача да изпрати човек в Космоса и въпреки че за това са необходими десетилетия, инженерите получават само две години срок, за да изпълнят задачата си. Базирани на книга от 1979 година, която преди това е била екранизирана във филм на Филип Кауфман, сериите изследват ранните години на американската космическа програма и избраните за легендарната мисия военни пилоти.

Седемте кандидат-астронавти стават много бързи звезди дори преди да изпълнят героичния си акт.

Good Morning, Verônica

В тази бразилска криминална драма, базирана също на книга, подценена следователка от Сао Пауло решава да разследва два случая на насилени жени. В същото време става свидетел на шокиращо убийство, което предизвиква неприятни и тежки спомени.

Вероника Торес получава анонимно обаждане от отчаяна жена, която се страхува за живота си.

Докато търси серийния изнасилвач, Вероника се натъква на семейство, което крие зловеща тайна, прикривана от могъща  конспиративна мрежа. Вероника решава да стигне до истината, но колкото повече рови надълбоко, толкова по-голяма става заплахата за живота и за бъдещето на семейството й.

The Walking Dead: World Beyond

„Живите мъртви: Светът отвъд“ е сериал – разклонение на франчайза „Живите мъртви“, който е базиран на едноименния комикс на Робърт Къркман, Тони Мур и Чарли Адлърд. Действието се развива 10 години след Апокалипсиса и проследява живота на първото поколение, родено насред зомби ужаса. Историята разказва за две млади момичета, които се опитват да водят що-годе нормален живот в постапокалиптичната вселена на Америка. Всичко обаче е на път да се промени, след като получават вдъхновяващо съобщение, което ги провокира да напуснат безопасността на единствения дом, който познават. Момичетата тръгват на пътуване из страната в търсене на баща си и на новия си живот.

The Haunting of Bly Manor

Ако си търсите нещо по-страшничко преди Хелоуин, The Haunting of Bly Manor е именно за вас. Тази свръхестествена хорър драма е създадена и режисирана от Майк Фланаган за Netflix и е базирана на новелата на ужасите от 1898 г. „Примката на призрака“ от Хенри Джеймс.

Това е последващата поредица към The Haunting of Hill House.

Действието се развива в края на 1980-те години в Англия, след трагичната смърт на една детегледачка. Хенри Уингрейв се принуждава да наеме нова гувернантка, която да се грижи за племенницата и племенника му, които са останали без родители. Жената заживява в Bly Manor заедно с началника на имението, иконома и един общ работник. Но не всичко е както изглежда, а миличките и сладички дечица май далеч не са толкова умилителни и невинни. Векове на страх, загуба и трагична любов чакат своя момент.

Тук е  септемврийската ни селекция.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *