5 + 2 сериала, които да не пропускаме през ноември

Поредиците, с които да понесем началото на зимата по-леко

0 коментара Сподели:

Ноември май никой не го обича. Не стига че няма нищо коледно в него, ами предимно грипно, а отгоре на всичко става студено и влажно и дори трябва да сменяме летните гуми. Само че знаете ли какво? Не може всичко да е винаги кофти и отчайващо, идват и добри новини. А докато ги чакаме, защо да не се разсеем с малко сериали, пред които понякога дори зловещите новинарски емисии изглеждат невинни?

Ето и нашите ТОП ТV поредици, които сме подбрали за ноември!

The Crown (сезон 4) / Короната

Два дългоочаквани персонажа влизат във вселената на един от най-любимите сериали по Нетфликс „Короната“. В четвъртия сезон на историческата поредица най-сетне ще се срещнем с премиера, известен още като „Желязната лейди“, великата Маргарет Тачър,и обичаната от всички британци принцеса Даяна, която си отиде от този свят без време. Този път шоуто ще проследи 70-те и 80-те години – време, през което кралица Елизабет Втора трябва да се справя с поредна доза семейни скандали и неразбории, и то

точно когато нейната държава е изправена пред сериозна икономическа криза.

Докато нацията е пред тежко изпитание, което ще разклати стабилността на страната, напрежението между Тачър и Кралицата продължава да расте. Тези обстоятелства се усложняват още повече, след като държавата е принудена да започне война за Фолкландските острови. В същото време романтичните отношения между Чарлз и Даяна са точно онази приказна история, от която се нуждае разделената нация, но дали зад кулисите всичко е така невинно? И ще намерят ли Маргарет Тачър и Елизабет Втора начин да се разберат една с друга?

Industry / Индустрия

Един нов обещаващ хит на HBO, който компанията е решила да довери на предимно непознати на зрителите актьори, които обаче имат голям шанс да станат звезди някой ден. А и дори да не станат, тази приличаща малко на сапунка поредица е доста забавен и лек начин да прекараме по-спокойно неделните вечери. Сериалът разказва за живота на група млади финансисти, които се опитват да пробият в жестокия и безсърдечен живот на „белите якички“.

Проследяваме историята на няколко стажанти в голяма лондонска инвестиционна банка,

които както обичат да печелят пари, така обичат и да купонясват жестоко. Дали това обаче няма да им попречи да впечатлят шефовете си, от които зависи дали ще имат работа и за по-нататък? Детайлите от бизнес света ни се разкриват доста подробно и достоверно и като цяло става въпрос за вечната история на група амбициозни младежи, които тепърва трябва да научат истината за своите граници, докато взимат участие в една неравна надпревара.

The Queen's Gambit

Вече ти споделихме мнението си за новия сериал за корави момичета, но няма как тази селекция да мине без него. Минисериалът проследява главната героиня Бет Хармън и животът й – от тъжно сиропиталище в средата на Кентъки, през бягаща от реалността тийнейджърка, до шахматна гросмайсторка. Режисьор и на седемте епизода е Скот Франк, а всеки кадър е кинематографично удоволствие от най-висока класа до последната секунда!

Romulus / Рим

Легендата за създаването на един от най-великите градове в света Рим е обгърната в мистерия, насилие, сила, семейна драма и свръхестествени сили.

Или с други думи, това е идеалната за телевизия история.

 Сериалът на Sky Italia, който ще може да гледаме по HBO GO, ни връща много-много назад в миналото – VIII век преди Христа. Поредицата ще проследи в 10 епизода създаването на Рим. Но вместо да ни разказва приказката за Ромул, Рем и вълчицата, сериите са фокусирани върху примитивните племена, които обитават този район преди раждането на Рим. И отгоре на всичко езикът, на който се говори, е архаичен латински. Основният фокус на сюжета пада върху революцията и как жените и мъжете започват сами да определят съдбата си.

Love & Anarchy / Любов и анархия 

След изключителния успех на скандинавската кримка Quicksand Нетфликс решава да заложи на още една шведска драма.  Сериалът разказва историята на Софи, амбициозен консултант и щастливо омъжена майка на две деца. Софи се е заела с модернизацията на стара издателска къща, където се запознава с младия компютърен специалист Макс и между двамата се заражда необичайна връзка.

Софи и Макс потъват в опасен флирт, който първоначално започва невинно, но накрая придобива опасни измерения.

Последствията от връзката им ще ги накарат да преосмислят животите си. Първият епизод бе излъчен на 4 ноември.

Big Sky / Биг Скай

Базиран на книгите на американския автор CJ Box, новият сериал на сценариста Дейвид Кели разказва за частните детективи Кейси и Коуди, които са по дирите на мистериозно изчезнали две сестри. На помощ им се притича и бившето ченге и съпруга на Коуди Джени, с която той въобще не се разбира.

Подозира се, че двете сестри са били отвлечени от тираджия на отдалечена и зловеща магистрала в Монтана –

щата, наричан Big Sky. Когато разкриват, че не само тези сестри са изчезнали по този начин в района, групата трябва да се състезава с времето, за да спре серийния убиец, който вече набелязва следващата си жертва.

The Undoing

Не на последно място е удивителния нов сериал с Никол Кидман в главната роля. Ако не си добавил The Undoing в графата must watch за 2020, то със сигурност трябва да поправиш списъка си. Минисериалът е един от най-добрите психологически трилъри в последно време, а повече за него и зашеметяващата желязна лейди, виж в новото видео Go Movie:

Страшни приказки за мрачни вечери.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *