5 странни, но страхотни пица комбинации

Най-популярното италианско ястие не е просто „Маргарита“

0 коментара Сподели:

Когато кажеш „пица“, всички си представяме традиционните допълнения. Има обаче един цял вълнуващ свят от вкусове, за съществуването на който даже не предполагаме. За щастие безстрашни кулинарни гении по цял свят не спират с опитите, а нови и нови топинги за пица биват изобретявани всеки ден. За радост на всички нас, фуудитата. При експериментите важи правилото, че грешки няма, само се трупа опит. Тук обаче сме включили единствено успешните.

Ако всички тези вкусове те вдъхновят или те накарат да огладнееш съвсем,

най-новото място, където можеш да си направиш пица по свой собствен вкус, е пица корнърът в BILLA на булевард „България“ (или BILLA на България, както всички й казваме). Емблематичният магазин бе изцяло реновиран и ще отвори врати на 10 декември. Очакват ни много изненади, а една от тях със сигурност е пица щандът. Изпипан по всички италиански стандарти, със специално селектирани продукти, пица щандът ще предлага винаги топла пица с топинг, какъвто смелостта и въображението ти диктуват. И както старите италианци казват: няма лоша пица – има само недостатъчно парчета!

Ето кои са най-добрите, макар и странни вкусове за пица:

Пица с ананас

Още позната като „Хавайска пица“, това произведение на изкуството всъщност е създадено от грък в Канада.

Още позната като „Хавайска пица“, това произведение на изкуството всъщност е създадено от грък в Канада.

Откакто въпросният Сам Панопулос слага първото парче ананас от консерва върху пицата си през 60-те, мненията по темата са разделени на две като в бг футбола. Дотолкова, че се наложило канадският премиер да вземе официалната позиция. „Обичам ананас. Обичам пица. Заставам изцяло зад това изобретение от Онтарио!“, заявил Джъстин Трюдо.

Пица с топинг английска закуска

Англия е известна с много неща, но типичните ястия от Острова кой знае защо не успяват да намерят своето място в модерния глобален свят.

Опит в тази посока е фюжън миксът на две крайно противоположни култури –

британската и италианската, още познат като Full English Breakfast Pizza. Точно това е, което звучи – яйца, бекон, домати на грил, гъби, бобчета и наденички… върху тесто за пица. Малко странно комбо, но пък със страхотен вкус. И не, не е нужно да си Джоуи, за да го оцениш.

Пица с банан и къри

От създателите на кюфтенца със сладко идва пица с банан и къри. Шведите асоциираме с изчистен дизайн и извратено изкуство – тук и двете са намерили място в една чиния. Традиционната рецепта включва пушена шунка и както името подсказва, е леко пикантна. Също така е най-дискутираната тема напоследък в пица средите. Опитахме я и честно казано – професионалното ти мнение е „доста яка“. Явно шведите ги разбират нещата.

Сладка пица с нутела

Технически не ястие, а по-скоро десерт, но пък пълнокръвна пица по всички показатели.

Освен така известната у нас разновидност с шоколад и ягоди съществува и по-смел вариант. Той включва по-малко сладко и небрежно допълнение с месо по избор. Интересен факт: този микс набира популярност в Америка, защото комбинира двете най-любими неща на децата, а именно пица и шоколад. В началото даже е празнично комбо и се асоциира с великденската и коледната трапеза.

Пица с топинг пица

Чиста проба визуализация на израза „мета на метата“, тази магическа като картина на Ешер пица идва от Ню Йорк и включва гарнитура с мини парченца върху основния слайс. Идеята е семпла, но гениална – какво е единственото нещо, по-хубаво от пица? Повече пица! Изобретението носи името Mini Vinnie и е гордо допълнение в менюто на бруклински ресторант. И ако това ви се струва крайно, в Манхатън предлагат пица с 24 карата злато, фоа гра, трюфели и черен хайвер. Цената – 2000 долара. Както се казва по авто обявите: само за ценители!

Ако виното е напитката, която небцето ти обича

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *