City Walk: Пловдив

Всеки ден е нов повод да поемем по сиенитните вълни на Пловдив

0 коментара Сподели:

Всеки ден е нов повод да поемем по сиенитните вълни на Пловдив. Разноликият град прилича на шведска маса, от която искаме да опитаме всичко! Този месец правим фрийрън между тепетата в търсене на най-добрите заведения и места между тях – градски диаманти, инкрустирани по тротоарите. От площада при Славейковото кафене през спирките на пловдивската бохема по „Отец Паисий“ до местата, където паважът целува калдъръма – enjoy!

Q Bar
ул. „Братя Пулеви“ 1

Ароматът на кафето им в понеделник е истинско спасение, но перфектната доза течен power, с която човек може да мачка активно през цялата седмица, барманите ни сервират под различна форма. А именно: от домашни лимонади до ароматни и звездни коктейли. Музикални вечеринки, кино и летящи като комети истории – ето каква е притегателната сила на Q Bar. Истински социален колайдер, в който градът пулсира!

Айлякрия
ул. „Кожухарска“ 3

Don’t worry, be Aylyak! Така ни посрещат в капана на удоволствието. С вкус на истински занаятчийски продукти, подбрани специално за дома на рахата, с аромат на традиционни български ястия с авторски туист и с магия на брилянтни вина. И, разбира се, с порции щастие с нежни имена: телешко особуко, трюфелов качамак, санд­вич с дърпано свинско, катми от тиквички… Life is beautiful, enjoy!

Фермерски пазар Пендара

Пл. „Аптека Марица“ от ул. „Райко Даскалов“ до ул. „Хан Кубрат“ е пловдивската точка, откъдето да вземаш качествени и вкусни фермерски продукти директно от производителите им. Стягай торбите всеки четвъртък и петък (12:00-20:00) и събота (10:00-18:00).

Мекица и кафе
ул. „Княз Александър I“ 1

От година насам и пловдивчани се радват на свой клон на добре познатата софийска „Мекица и Кафе“, удобно разположен на броени крачки от Джумаята. Там те чакат хубаво кафе и безброй видове мекици. Не пропускай да пробваш бестселъра с нутела и банан!

Паваж
ул. „Златарска“ 7, 0878 111 876

Революционери на полето на хранително-вкусовата промишленост в града, „Паваж“ забиха знамето на добрата гастрономия в „Капана“ и преместиха земната ос от Земята директно в плънката на знаменитите си кюфтета. Истинска наслада за небцето и душата – от топлия хляб с масло през бузите и ребрата до шоколадовия мус с ракиен сладолед с привкус на кайсии. И нищо чудно, че всяко паве води към… „Паваж“!

Anyway Social Bar
ул. „Христо Дюкмеджиев“ 9, 0899 141 121

Damn right, it’s better than yours! Ето какво си казваме, надвесени над поредния елик­сир в чаша и със самодоволен поглед към съседната маса. Защото кафето тук е един път, а коктейлите – от хубави по-хубави. В облак от фънк, джаз и лежерни хора, Anyway Social Bar продължава да е инкубатор на положителния градски вайб. А стенописът с щрихи от Пловдив и най-добрият екип в майна town допълнително ни напомнят защо…

Палачинкарница Тиган
ул. „Абаджийска“ 2, 0894 269 169

Толкова са ни любими, че когато сме пред прага им и усещаме ароматната диря, можем да се закълнем, че истинската глазура на тепетата е всъщност от черен шоколад, вафлен крем или фъстъчено масло… Освен с изцяло обновена визия, сладко-соленото изкушение на „Капана“ ни посреща с пъстри палачинки, сочни bubble гофрети и голямо разнообразие от напитки. Наслада за небцето и очите, това се казва Dolce Vita! 

Club Fargo
ул. „Гладстон“ 1  

Името неслучайно напомня братята Коен – в клуб Fargo редовно се случват киновечери, изложби на филмови плакати, дискусии… И без да има подобен повод обаче, това е мястото за теб, ако търсиш уютна среда, хубава музика, добро кафе и качествени коктейли.

Temple Bar
ул. „Княз Александър I“ 36

От Delirium до Euphoria и от „Гайда“ до наливен Guinness – тук сервират над 80 вида пиво от всеки ъгъл на света. Temple Bar е като малкия Дъблин насред Пловдив – мястото, където следим чакани мачове и където си угаждаме с богат избор от апетитни начоси и тапаси.

7th Sense
ул. „Отец Паисий“ 7, 0897 925 272

Между обятията на седемте тепета, следвайки шестото си чувство, се отбиваме в една от задължителните спирки на хубавия живот – къща за гости 7th Sense. В аурата на Античния театър, Римския стадион и Етнографския музей, в един от най-старите градове в Европа, убежището на хедонистите от цял свят, ни посреща с осем различни по големина и тема стаи. Уют и топлина струи от щрихите на местни майстори на четката, изобразили по стените емблематични за града забележителности. А ние се настаняваме удобно сред историята и бъдещето – модерното обзавеждане или новият синоним на „комфорт“. В Апартамент Делукс „Стария град“, Двойна стая Делукс „Гребна база”, „Хисар Капия” или накъдето ни отведе картата на удоволствието. Сред екстрите на 7th Sense е кодовата система на достъп, което почти изключва настаняването от домакин! Във всяка стая има сейф и комплименти от 7th Sense: бутилка вино, минерална вода, фруктиера с плодове…

Wunderbaer
ул. „Бетовен” 2, 0885 084 748

Глътка индустриален шик, музика на живо и течен кехлибар от майстори пивовари – какво друго му трябва на човек? Wunderbaer – магазин и бар, където може да се дегустира и закупи крафт бира – утолява жаждата на града! Барманите ни изкушават с 8 вида крафт бира, а освен в пяната на Hills вече имаме удоволствието да се къпем и в тази на новото живо пиво „МОМА Жътварка“, обогатено с лимец и 3 вида хмел!

Вилица и нож
ул. „Христо Дюкмеджиев” 8, 0882 947 603

Ново преживяване, но нашироко, в „Капана“. Собствениците Михайлина и Иван усъвършенстват менюто постоянно, глезейки сетивата ни с крафт бургери, премиум стекове, авторски салати, house-mixed сосове и уау десерти. Модерната им отворена кухня допринася за динамиката в квартала на творческите индустрии, а безплатният детски кът определено ни впечатли.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *