Светът в една хапка: интернационалните ресторанти в София

Кулинарните посолства на света из софийските улици

0 коментара Сподели:

Традиции, култура и история – ето какво сервират в чиниите ни кулинарните посолства на света –  интернационалните ресторанти. Когато сме във владенията им, често вилиците ни минават през цели континенти, острови и крайбрежия, а по небцето ни оживяват легенди… Този месец Go Guide взeма кулинарния атлас и се отправя на гастрономическо пътешествие по следите на автентичните специалитети.

Bon voyage по кулинарните паралели и меридиани!

Bismarck
ул. „Солунска“ 3

Когато говорим за интернационални ресторанти, а ти бленуваш за истинска, неподправена и напълно автентична немска храна, то мястото за теб е само едно – Bismarck. Това е

първият по рода си ресторант и магазин към него с продукти, които идват 100% от Германия,

а в менюто им те очакват невероятни немски класики по домашни рецепти. Можеш да избираш между пресни или печени различни видове наденици и вурстове, които се сервират с апетитни гарнитури като пържен лук, люти чушки халапеньо и сосове. Очаква те още неустоим Knödel със свинско, хрупкави пържени картофки или пържено филе от сом, а към това добави избор от над 150 бири, както и селекция качествени немски вина. Обстановката също е впечатляваща, като може да похапваш седнал на готини зелени бъчви, а от свежия им магазин можеш да вземеш още вкуснотии за вкъщи – сирена, шунки, леберкез, шоколади и кафе. Истинският вкус на Германия те очаква в сърцето на София – в началото на ул. „Солунска“!

Mykonos
ул. „Паренсов” 11, 0889 605 251

Домакините от любимия ни гръцки ресторант ни пренасят директно в южната ни съседка, заедно с всичките ѝ спиращи дъха острови с изумително вкусна храна и прекрасна средиземноморска атмосфера. Тук всеки ден може да се насладиш на разнообразно обедно меню с няколко вида апетитна и винаги прясна риба, а ние сме верни фенове на средиземноморския им костур филе с гарнитура, прекрасния лаврак на скара, пърженото бакаляро с гарнитура и останалите морски вкусотии, акостиращи на масата ни.

Не пропускаме да кажем, че екипът е изключително прецизен,

затова може да си сигурен, че тук ще си обслужван от перфекционисти, които държат на топлото посрещане, съвършения вкус и винаги пресните и отлични съставки на ястията. Ризото с рапани и скариди е последното нещо, което опитахме и затвърди Миконос като любимата ни гурме дестинация на софийска територия, а ти не пропускай сладките им предложения като кадаиф с ванилов крем и гръцка баклава.

Hamachi Ni
ул. „Г. С. Раковски“ 179, 0884 262 244

Кулинарният ни компас категорично сочи на изток към победителя от последните награди на Go Guide в категорията Интернационална кухня.Hamachi Ni ни посреща с изкушаващо Кабаяки сашими (змиорка) и сочен бургер с телешко от японската порода Wagyu. Опитваме още прясна диво уловена риба тон и феноменална гьоза с октопод и паста от ферментирал черен чесън.

Забравяме да си тръгнем.

JJ Murphy's
ул. „Кърниградска“ 6, 0878 333 457

JJ Murphy‘s е любимият ирландски пъб в сърцето на града ни и тук винаги ни очаква супер атмосфера, богат избор от напитки и страхотни бири, които не би намерил другаде.

Когато говорим за храна –  ние сме верни фенове на всички специалитети от менюто,

но задължително опитай автентичната им английска закуска и ненадминатия им овчарски пай.

Leo's Pizza Il Rustico
ул. „Нарцис“ 58, 0883 30 80 20

Градската легенда Лео Бианки ни посреща в Il Rustico, посветена на здравословната италианска храна. В градината на уютната къща, сред дървета, детски кът и глъчка, достойна за италианска фамилия, ни сервира сьомга на пара с черен ориз венере.

Еднометрова пица, прясна паста, „Бурата“ и домашно приготвени десерти по италиански също ни чакат тук!

Umami
бул. „Джеймс Баучер“ 100, 0884 804 040

В японската къща „Сакура“ ни посрещат с Ню стайл сашими сьомга с трюфел.

Бързо си припомняме защо Umami е Меката на кулинарното изживяване за всички сетива!

Тук се наслаждаваме на оригинални японски ястия, приготвени на робата (японско барбекю) и шедьоври като филе лаврак с неги мисо коричка и два вида мус, гома магуро, сьомга терияки и нови  авторски предложения

Hummusbar
ул. „Граф Игнатиев“ 46, бул. „Черни връх“ 69

Международната верига извоюва място в сърцата ни с близкоизточните си салати, сандвичи, хумус, фалафели, шакшука…

Ако вече си опитал всичко, сега ще те изненадат с нова линия интернационални хумус купи.

Започват с мексиканска с чили боб, чушки, домати, лук, начос, кориандър и мексикански подправки, а после чакай балканска, египетска, мароканска, индийска и още.

Taj Mahal
ул. „11 август“ 11, 0876 600 776

Ако си минавал край него, навярно си се облизвал от аромата на екзотични подправки във въздуха.

Taj Mahal примамва с от вкусни по-вкусни индийски рецепти –

от хрупкав папад през вегетариански, месни и морски ястия до източни напитки и десерти. Доставя и по домовете, а ако си вземеш сам поръчката, има отстъпка – 10% стандартна, 20% за сметки над 40 лв.

Lili Pham
бул. „Цар Освободител“ 8А, 0896 840 507

Lili Pham е любимото ни място в сърцето на София за азиатски фюжън.

Тук ще получиш всичко – от тайландски специалитети през азиатски купи,

сандвичи бан ми, патица по пекински, ребра по виетнамски, пролетни рулца, бестселъра – Пад тай скарида, и какво ли още не. Гарантираме за съвършен вкус, а ти не пропускай новите рецепти за азиатски салати!

Olio d'Oliva
ул. „Цар Самуил“ 60, 0897 506 376

Olio d'Oliva е италианскo съкровище. Тук всяка пица се прави ръчно и се пече на дървени въглища при температура от 300° С. Тестото зрее 72 часа, с натурален квас и се приготвя от култовото полупълнозърнесто био брашно Aida 3.3 на Antico Molino Rosso.

Освен класическо има черно тесто с добавен активен въглен и зелено есто с водорасли спирулина.

Da Massimo
бул. „Асен Йорданов“ 4, 02 995 0574

Цяло лято прекарахме в градината им. В Рога на изобилието от специалитети, пренасящи върху небцето ни традиционната кухня на Умбрия и Тоскана.

Настаняваме се в една топла и приветлива атмосфера –

пиршество за всички сетива. Знаем, че всяко ястие е приготвено с пресни и качествени продукти от цялата територия на Италия, а блюдата се променят ежедневно.

Kohinoor
бул. Гоце Делчев 67

Това е мястото за теб, ако си зажаднял за екзотична кухня и атмосфера. Цветовете и ароматите на Индия изпълват двата етажа на ресторанта, където ще се намери кът и за романтичната ти среща, и за вечерите ти в по-широк кръг.

Тук ще искаш да опиташ от всичко, но обезателно си остави място и за десерта.

Simple
ул.Ген Йосиф Гурко 38

„Място за приятели“ е мотото на ресторанта, превърнал ъгъла на „Гурко“ и „Шишман“ в топ дестинация за обяд или вечеря.

Натам ни води GPS-ът, когато търсим изискано и вкусно изживяване.

В Simple разширяваме представата си за италианската храна и я преглъщаме с хубаво вино или интересен коктейл.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *