City walk: Оборище

Хвърляме поглед към пъстрия откъм качествени и красиви места район около улица „Оборище“.

0 коментара Сподели:

Носеща старинния дух на града и отразяваща модерните ни желания, улица „Оборище“ процъфтява с разнообразни ресторанти, барове, галерии, бутици и малки магазинчета, които знаем, че обожаваш. Вдъхнови се за пълноценна разходка.

FLIP FLOP

Слънце, море, вълни, коктейли и любимите приятелски муцуни – всичко това си има име и своето място в сърцето на София – Flip Flop. Музиката винаги е готина, с DJ-ите сме на една вълна, а за програма са ни събрали всичко – от pop-up базари и маркети на интересни брандове до премиери на албуми и неделни chill out следобеди. Барът е спасителният ни пояс, зареден със студена бира и добро настроение.

ул. „Оборище“ 61

0876 693 858 

FORNO CIPOLLINI

Мястото за автентична италианска пица. Това е възможно най-краткото представяне за Forno Chipollini след дългия живот на любимата ни улица. Продуктите и пицайолото са директен внос, което прави разликата във вкуса.

ул. „Оборище“ 36А

СТАРАТА ГОСПОЖА

„Старата госпожа“ е нова в града. Това словосъчетание се завъртя бързо и още преди официалното откриване в средата на септември улицата се напълни с тълпи от хора, желаещи да опитат яйцата Бенедикт и бухтички в брънч менюто.  

ул. „Оборище“ 18

ХЛЕБАР

С ХлеБар 2 се запълни нишата за готина пекарна на „Оборище“. Индустриалното помещение ухае на дом и уют още от входа. Там може да откриеш както любимия ни хляб от квас с маслини или домат, закуски и готвени ястия за обяд и вечеря. 

ул. „Оборище“ 16

ATELIER

Малък, уютен и красив ресторант с артистичен дух и публика. Прясно сготвена храна с ароматни подправки, пастет и препечен хляб. Мястото е известно с едни от най-вкусните ребра с барбекю сос и сусам в града. Вина от целия свят и много добри намерения. Фотографска колекция на български художници в ателиетата им, създала име то на този малък софийски локал. АТЕЛИЕ – едно различно място за ценители.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 16

0886 202 717

33 GASTRONAUTS

Екипът на Гастронавтите са от първите пробудили цветния дух на квартала, трансформирайки го в процъфтяваща кулинарна локация на София. Пета година поред поддържат неотклонно тенденцията на иновативна авторска кухня и млад, креативен екип. Задължително опитай ветерана, любим ни от първия ден – хумуса с авокадо, черен сусам и чипс от сладък картоф.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14

087 937 5233  

LA PASTARIA

La Pastaria е празник на италианската кухня с шедьоври, приготвени от най-качествени и подбрани продукти. Главният готвач Стефан Илиев превръща кулинарната си страст в професия. Пренася южната домашна атмосфера по-близо до нас, като ни препоръчва непременно да опитаме любимата му Паста Фреска с Пармиджано Реджано, ароматен босилек, чесън и свежа рукола.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 24

0895 500 606 

LE PETIT QUCHÉ

Le Petit Quché е част от семейна гурме верига, селектираща продукти с традиция, тероар и високо качество. Ще откриеш перфектния подарък, който често имаш нужда да направиш и на себе си. Гурме продукти на Comtesse du Barry за изискана френска вечеря, богата винена селекция от цял свят, шоколадови изделия на френската марка Michel Cluizel и бутикови ухания и козметика от остров Елба.

ул. „Оборище“ 16

0877 925 972  

PAVILION 37

Една от най-знаковите точки в района. Павилионът за храна и вино е тук вече повече от 7 години. В този бизнес времето е най-добрият барометър за качество. Освен това тази седмица засичаме два пъти Бербатов, а той се води човек с вкус.

ул. „Оборище“ 37

SAVINI GELATO

Лабораториумът за истински натурален сладолед – без готови смеси, оцветители и палмова мазнина, е осъществената мечта на Савина. Вкусните млечни сладоледи или здравословни веган вкусове се намират само на крачка от Докторската градина.

ул. „Сан Стефано“ 9

CRAZY DIAMOND

На „Оборище“ ѝ липсваше още едно гастро бижу в короната, за да превърне аристократичната улица в завършено кулинарно пътешествие. Обичаме атмосферата на ресторантите в старите софийски къщи с вътрешни дворове.

ул. „Оборище“ 9А

MEDITERRANEO

Любимият ни средиземноморски ресторант Mediterraneo ни очаква с домашен уют и повече от вкусна храна, приготвена с любов и внимание. Шеф Теодор Велков работи с фермерски продукти с доказан произход, като посещава и се убеждава в начина на отглеждане на животните. Не се колебай да го разпиташ за различните места, които обикаля, за да отидеш и ти на кулинарно приключение.

ул. „Оборище“ 9-Б

088 664 4402  

ANÉLIE

„Оборище“ си има своя оазис на красотата – салон Anélie. Тук идваме всеки път, когато искаме да се почувстваме отново себе си – здрави и поддържани. Гостоприемният екип на салона не прави компромис с качеството и подбира само най-висок клас козметични брандове, с които ти доставя най-новите трендове в разнообразие от терапии за лице и тяло, масажи и разкрасителни процедури.

ул. „Оборище“ 1

0883 323 300 

Разходи се из Пловдив.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *