Летните барове, ресторанти и хотели по родното Черноморие – Go Guide

Съставихме ти маршрут от север на юг на всичко, което си залсужава да се посети

0 коментара Сподели:

 

По стар неписан закон през юли събираме банския, очилата и плажната кърпа в раницата и потегляме към безвремието, което стартира на малко повече от 300 километра от тук. Кратките уикенди и дългите отпуски принадлежат на родното Черноморие. Представяме ти маршрут на любимите ни плажни спотове на север и юг. Разнищваме интригата къде и какво точно може да се прави през следващите два любими месеца.

THE BAY – FISH & BBQ

В спокойствието на малкия залив в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, на метри от брега, очакващ изгрева и изпращащ залеза, те очаква The Bay – където небето целува морето… Остани от обяд или за вечеря – ориенталското барбекю се пали рано, а ароматите и вкусовете представят най-апетитното от средиземноморската и ливанската кухня. Рибата е прясна, морските дарове са в изобилие, а виното – подходящото!

Св. Св. Константин и Елена, Малкия залив
0887 003 003

ПЕЧКАТА – VIEW & BARBECUE

Кулинарните изкушения тук са вдъхновени от българската кухня, детските спомени, вкусовете и уюта на селската къща. Чичо Митко прави саламурийката за рибената чорба, а леля Марго меси тестото за традиционните пърленки. Дребната риба е от Черно море и ще ти я приготвят само на тиган, сиренето e от Родопите, а киселите краставички се мариноват на слънце – по стара рецепта.

Варна, Крайбрежна алея
088 200 6006

RAPPONGI

Rappongi – Restaurant & BBQ | Bar & Beach е уникална плажна и кулинарна концепция на метри от брега. Няма да скучаеш с разнообразните кулинарни шедьоври и богато коктейлно меню. В BBQ & Тепаняки зоната ти гарантираме нетрадиционни и зашеметяващи вкусове. Избери своето място от плажа – палмовата гора на брега е сгушила в шарената си сянка огромни плажни легла и шатри, а тиковите пътечки ще те отведат до парти или спортната зона.

Варна, Крайбрежна алея
0882 90 90 90

MAKALALI BEACH BAR

Желанието ни за вечерни парти приключения често ни отвежда на терито- рията на Makalali Beach Bar. Търсейки качествен саунд и добра парти атмосфера на крайбрежната улица, винаги се отбиваме тук. Намираме тематични вечери и най-доброто от електронната музикална сфера събрано в Makalali – мястото за нови приятели и танци, с които неусетно ще посрещнеш изгрева на брега на морето.

Варна, Централен плаж
088 282 8220

LA PASTARIA ДРАГОМАН

В уютната La Pastaria на ул. „Драгоман“ специално ти препоръчваме да опиташ грилованите бейби калмари с хрупкава чушка и пресен лук. Поднесени с лимонов сок, който ги превръща в леко и свежо морско ястие, което да погали вкуса и апетита ти към даровете на морето. В светлата и красива градина се отдаваме на релакс и вкусни приключения, с които да запомним престоя си във Варна.

Варна, ул. „Драгоман“ 45
0896 77 99 35

LA PASTARIA БРИЗ

В La Pastaria се наслаждаваме на разнообразието в морското плато за двама с пресни миди от българската био ферма BlackSea Shells. Опитваме още грилован октопод, бейби калмари и скариди. Истински кулинарен празник за любителите на морските дарове. Любимо ни е и органичното филе от кохо сьомга, поднесена с киноа и билки. Деликатесите можеш да опиташ само в локацията в Морската градина на Варна.

Варна, Приморски парк II 482
0897 93 87 33

CUBO

Барът е истинска класика за живота на крайбрежната улица на Варна. Историята на Cubo помни много романтични моменти, но и велики парти ескалации, които нямаме търпение да повторим и това лято.

Варна, Крайбрежна алея, Централен плаж
089 842 5232

Крайбрежната алея на Варна си има райски оазис – CaLnibani. Посреща ни с парти настроението, за което няма делник и празник – винаги е налице. Топ коктейли и разчупен екстериор допълват плажния бар.

Варна, Крайбрежна алея, кап. Георги Георгиев
088 200 2003

By The Sea съчетава първокласна кухня и дизайн, хармонизиращ с природните красоти. Ресторантът има страхотна морска панорама, а бохо шик детайлите, вкусната храна и качественият алкохол са ни фаворити.

Варна, кап. "Георги Георгиев", Крайбрежна алея, Северни Морски бани
088 840 8445 

CACAO BEACH

Cacao Beach е мястото, което веднага събужда желанието ни за незабравимо парти до ранни зори. Разположен пред безкрая на морето, в разгара на сезона можеш да си част от тълпата хиляди фенове, която посреща изгревите с качествена електронна музика. Световноизвестни имена от сцената са спечелили славата на мястото и спокойно можем да наречем плажа на Cacao – малката Ibiza.

Слънчев бряг, Cacao Beach
0897 950 080

BEDROOM BEACH

Bedroom се намира там, където летните купони не стихват нито за ден. Истината е, че няма толкова красив бар не само на нашето Черноморие, но и в Маями. За поредна година летвата се вдига и този сезон всичко в гъзарския клуб изглежда съвършено. На сцената и това лято ще греят имената на популярни наши и международни DJ-и. Ако искаш да видиш или да бъдеш видян, Bedroom е твоето място.

Слънчев бряг, Cacao Beach
0888 860 666

НЕПТУН

Разположен на самия бряг, на метри от вълните, ресторант „Нептун“ те чака с чаша кафе, за да посрещнеш изгрева и европейската авторска кухня на шеф Кондева, която е съобразена изцяло със сезонните продукти. Винените стаи предлагат вино за всеки вкус, което допълва и подхожда перфектно на ястията. Не забравяй да опиташ специалната супа буябес – знаем, че се носят легенди за нея.

Бургас, Централен плаж
0878 101 788

NORMA

„Норма“ е един различен ресторант и стек хаус, съчетаващ в себе си най-доброто от средиземноморската кухня, приятното прекарване под открито небе и морските вълнения. Там ще си приятно изненадан от произхода и качеството на съставките. Говеждото месо идва от Испания и е от породата Vaca Rubia Gallega, а испанският хляб е толкова фин и лек, с въздушната вътрешност и изключително хрупкавата коричка, че напълно заслужава името си Pan de Cristal. Барманите забъркват страхотни коктейли, като пътеводната им светлина са само и единствено твоите желания. Менюто е винаги актуално и се води по сезонните пресни продукти. Закуската им те разхожда по света – от пържени филийки със сирене през френска закуска до тост с авокадо и още няколко различни варианта, все добра основа за едно чудесно преживяване с гледка към морето. Нещото, което определено трябва да опиташ, е рак бъргърът им.

Бургас, ул. „Цар Симеон I“1
089 700 7390

МЕСОТО

Крила Мадейра, котлет Грамада, стек Компас, врат Балкан и бургер Армада са само малка част от нещата, които могат да ти се случат в „Месото“. В комбинация с морската гледка и духа на пристанището получаваш едно място, за което можеш да си тананикаш най-спокойно „Ах, Месото!“.

Бургас, Морска гара, Магазия 1
087 947 0462

КАФЕТО

Виенско кафе или капучино с лавандула за добро утро, освежаващи лимонади и морски наблюдения за хубав ден или интересни коктейли и богата селекция от ароматен, качествен тютюн от цял свят, скрит в пури. Каквото и да си избереш, „Кафето“ е най-подходящото място за лежерни дни.

Бургас, Магазия 1, Морска гара

ДАЛЯНА

Кацнало на ръба на Морската гара, „Даляна“ е онова място, на което да повъздишаш пред страхотната черноморска гледка и да се насладиш истински на емблематичния тарама хайвер. Всичко това е на крачка от центъра на града, съвсем до морето. Плюс са безплатният паркинг, детската площадка и възможността да се качиш на корабче, което да те отведе до о-в Св. Анастасия.

Бургас, Магазия 1, Морска гара 
0898 756 308

ТЕЗГЯХ ХЕЛБАРНА И ПЕКАРНА

"Тезгях“ се помещава в една сграда, разказваща истории от 1915 г. насам. Една от най-любимите ни е за 100-годишната каменна пещ, която е най-добрият начин за изпичане на хляба с квас, направен от брашна, смлени на каменна мелница. Имат над 30 вида сладки и солени печива, приготвени по стари домашни рецепти, в които се използват сезонни продукти, веган закачки и свежи закуски с йогурт и чиа.

Бургас, ул. „Фердинандова“ 73
0877 888 252

HASHTAG STUDIO

Креативна атмосфера струи от иновативния интериор на Hashtag Studio. Изпълнен с детайли, които да запомниш, като масите аудиокасетки, тук е мястото, където ще се насладиш на разнообразни Stand up comedy вечери, различни литературни събития и четения, премиери и импровизационен театър. Чудесна спирка за закуска, качествено кафе и всякакви напитки, които да освежат деня ти.

Бургас, ул. „Абоба“ 1
0883 376 370

BARABAR

Скрита в пресечките на „Александровска“, тази сравнително нова, но вече абсолютно любима локация в Бургас ще те посрещне със страхотен интериор, диви случки и много, ама наистина много сърдечни хора. 

Бургас, Александър велики N9
089 467 9797

PAPA BEER

Най-доброто място за крафт бира в Бургас, или Домът на крафт бирата. Имат осем наливни бири от цял свят и поне 300 бутилирани. Не се губи в бройките, а опитай поне няколко. Не забравяй да казваш „Наздраве!“.

Бургас, Милин Камък 1
088 721 0506

BARBOSSA

Свещен бургаски бар, всепризнат с добрия си вкус, хващащия окото дизайн, танцувалната музика и редките алкохоли. Най-добре е с приятели, но ако ти липсват в този момент, не се притеснявай, там ще намериш.

Бургас, ул. Сердика 2Б, 
087 982 0202

BEACH BAR НЕПТУН

Beach Bar Нептун е нежен летен рай на брега на морето. Там ще се погрижат за комфорта ти още от сутринта с чаша кафе и ободряващи напитки, та чак до шумната весела вечер с приятели. Чудесно място, на което да отпразнуваш всеки твой личен повод, както и рождените дни на най-малките. С детския кът точно до теб ще се чувстваш спокоен, а децата ще се забавляват. Всичко това на фона на фантастичната природна гледка към морската шир. 

Бургас, Централен плаж
087 730 6451

БАР БОТАНИК

Уникалната локация на Бар Ботаник ни очарова с гледка към морския хоризонт, докато се полюшваме на плажните люлки с коктейл в ръка. Питиетата им лекуват всякакви грижи и тревоги с очарователните си вкусове. Парти настроение в релаксираща атмосфера е мантрата, която можем да повтаряме цяло лято, забравяйки за града и времето. Отсега си мечтаем за бара, издигащ се на плаж Червенка.

Черноморец, плаж Червенка
0893 836 873

SURF HOUSE

Surf house 2 на плажа Червенка и Surf Housе 1 барът на Градина са събирателни точки за всички свободни души, търсещи дивото, адреналина на водата или пълния чил на сянка. Тук ще си починеш и ще плануваш следващите морски активности. Винаги в компанията на свежи напитки и ентусиасти точно като теб – в бара цари атмосфера на безвремие и спокойствие, което чакаме цяла година.

Черноморец, плаж Червенка
088 928 7978

SURF HOUSE 

От любимите ни плажни места е и втората локация на Surf House, която те очаква на къмпинг Градина. Ако си се установил някъде по тези ширини, това ще ти е най-удобното барче, в което да споделиш удоволствието на морските спортове. Тук знаят кои вълни те вълнуват – кога и къде да ги намериш, а докато ги очакваш, ще ти сервират готини коктейли под звуците на най-лените музикални ритми. Джагата те примамва точно пред бара, а хамаците и удобните барбарони са достойни съмишленици в заслуженото време за почивка.

К-г Градина
088 928 7978

STARFISH

Черноморец винаги ни е изненадвал с добри попадения и Starfish e едно от тях. Рибената чорба и сладоледът с нуга са две от нещата, заради които се връщаме всяко лято там. И това няма да направим изключение.

Черноморец
089 442 0147

ДЖАНКА DEL MAR

Вкусната храна е най-притегателната сила на „Джанката“ покрай морето, а гледката е сериозен плюс. Не забравяй да си направиш резервация, за да си сигурен, че това чудо ще се случи и на теб.

Черноморец, плаж Червенка
089 790 9292

HONU BBQ

Ще стигнеш до Хавай доста по-бързо, отколкото си мислиш. На черноморския ни бряг има място, което те праща далеч в мечтите за хавайски сърфове, характерната кухня и постоянните усмивки.

К-г Градина

SALTY

Salty е мястото, където хапваме качествена и вкусна храна на самия бряг на морето. Щом сме на къмпинг Градина, задължително се отбиваме в ресторанта с разнообразие от хрупкави пици, свежи салати, пресни морски дарове, паста и уникална домашна тарама. Не изпускаме и обедните предложения. Тук ще си вземеш заслужена и вкусна почивка както от града, така и от безспирните плажни фиести.

к-г Градина
0888 485 202

ПОСОКИ

За да материализираш духовните си хармонии, първо материализирай себе си някъде близо до „Посоки“. Дават сериозен избор – от чаша красиво кафе и мераклийски крафт бири, през супички и гурме мезенца, та чак до телешки стек и емблематичния им вегетариански бургер. Имат си чудесна хамачена градинка, подготвили са ти лятно кино, семинар по въздушна йога и седмица на настолните игри.

Offshore camp
0878 701 947

BARBECUE BROTHERS BURNING VAN

С ясно изразено предпочитание към южняшка американска барбекю кухня, Barbecue Brothers Burning Van те чакат на Offshore Camp през целите юли и август. Само ще ти подскажем за телешкия брискет, който се пуши бавно между 8 и 14 часа на стърготини от използвани бъчви на Jack Daniel‘s, и малкото, което върви с него. Ако свинското ти е по-интересно, задължително пробвай ребърцата им.

Offshore camp
0885 689 945

OFFSHORE CAMP

Ако мечтаеш за море и гора в едно, Offshore Camp е точното място, в което те се срещат. Rent A Tent е вариантът за удобен подслон, ако си нямаш собствен. Когато огладнееш, двете каравани за вкусна храна BBQ Brothers и „Посоки“ са точно до входа и рецепцията на къмпинга. Offshore Camp с усмивка става на 5 този сезон и всички предпоставки за създаването на едни невероятни дни и вечери, пълни с уют и силни случки, са налице.

к-г Градина
0894 467 562

KITEBAR

Кайт бар побира всички онези неповторими преживявания със сладък парти привкус, натрупани през дългите дни и нощи на къмпинг Градина. Тук посрещаме изгреви и се наслаждаваме на свободата, безвремието и усещането за почивка. Тази година ще присъстваме на още повече дневни партита, които вече може да прекараш в обновения интериор с удобна чил зона. Зад музикалния пулт те очакват чуждестранни гости, както и DJ-ите от Metropolis. Следим и програмата с лайв изпълнения на някои от любимите ни герои като Рут Колева и момчетата от „Оги 23“. Препоръчваме ти да запазиш датата 11 август за партито със световната легенда DJ и продуцент Орхан Махмут. През останалото време ще сме редовни посетители за морските издания на легендарните събития Best Kept Secret, Shame Party и други. Сигурни сме, че там ще намериш стари и нови познайници, с които да споделите истории от любимия плажен бар.

къмпинг Градина
0896 620 520
@kite_bar

DIRTY GRADINA

Точно там, където миналата година беше опашката на русалката, тази те очаква новата скулптура на тартора на многобройните дневни партита. Подготви се добре – сезонът тепърва започва.

К-г Градина
088 969 6968

BASH BAR

Като дългогодишен другар в летните безсънни нощи Bash Bar знае кое е най-добре за теб и бодрия ти дух. Хубава музика, приятни коктейли и парти след парти с някои от любимите ни агенти. Баш ни е приятно!

К-г Градина
087 610 2058

PAPUR

За втора година Papur ни oчароват с кухнята си. Много задължителни са хрупкавата свинска пържола на кокал и пържените картофки – едно искрено признание в любов към човешкия вид.

К-г Градина
087 610 2068

LA MOUCHE

Къде се пресичат мързеливите уикенди, прекрасните коктейли и морето? Да, La Mouche е събирателната точка на тези три и още много. Карибският стил и етно мотивите допълват плажните вибрации, а следобедните house, chill out и relax партита те пускат плавно по вълните. Едно от любимите ни места за близки срещи с лятото. Все пак това е кралството на безвремието.

К-г Градина, плаж Златна рибка
0895 510 528

BEACH CLUB 365

Плажът на Златна рибка вече си има перфектния beach club, който да поддържа високите вълни на настроението ти постоянни. Разположен точно на пясъка срещу морския хоризонт, тук ще се потопиш в безвремие и лежерна парти атмосфера, която ще те накара да забравиш грижите и проблемите. Поръчваме коктейли и танцуваме още от следобед, та чак до следващия слънчев изгрев.

К-г Градина, плаж Златна рибка
0878 365 365

MARINA BEACH BAR

Като част от комплекса Santa Marina, Marina Beach Bar e точно онова, от което имаш нужда през дългото лято – уединен плаж, кристална вода и естествена зеленина. Пиците по италиански рецепти и специално разработените коктейли са перфектното допълнение за безгрижно прекарване. А безплатният паркинг и медицинският пункт са поредното доказателство, че там има всичко, от което се нуждаеш.

Созопол, вк „Санта Марина“
055 020 200

BOOM! BURGERS

Щастлива новина за всички BOOM! фенове. Ще похапваме любимите си бургери и на морето. Със същия зашеметяващ вкус и качествено месо ни очакват в началото на Стария град на Созопол. В близост до яхтеното пристанище и новия хотел Blu Bay ще намериш BOOM! Burgers камиона с прекрасна слънчева веранда и удобни седящи места, които да подслонят всички изгладнели морски обитатели.

Созопол, ул. „Индустриална” 9
(на ъгъла с ул. „Крайбрежна”)
0884 583 877

SOUND CAFÉ

Яхт клуб Созопол си има своята гореща точка – Sound Cafe. С него лятото вече не е само плаж и море. В Sound Cafe, под звуците на най-актуалните DJ сетове, идваме по залез и оставаме до изгрев. Тук коктейлите са по-вкусни, емоциите – по-силни, а гледката – по-красива. „Крайбрежна“ 6 е новият адрес за твоето лято в Созопол.

Созопол, ул. „Крайбрежна“ 6
0883767070

SPICES

Защото не само храната се нуждае от подправки! Ресторант Spices е единственият ресторант в Созопол, който ти предлага маси на дек, тук морето нежно докосва небето, а в менюто изборът е между средиземноморски ястия, риба и суши, за което се грижи майстор шеф Тодор Фереджанов. Ресторант Spices – вкусното лято!

Созопол, ул. „Крайбрежна“ 6
0883 767 070

SALA CLUBHOUSE

Sala Clubhouse е място от приказките – с незабравим залез и летен бриз на брега на морето. С внимание към всеки детайл ще ти поднесат европейска кухня и шедьоври с прясна риба по авторски рецепти. Непринудената клубна атмосфера осигурява специално и уединено изживяване за всеки член. Ориент детайлите те потапят в топла екзотика, която в комбинация с природните прелести създава усещане за сюрреалистично изживяване.

Созопол, ул. „Крайбрежна“ 6
0883 203 883

HEDON

Барът на две нива е едно от най-просторните места, на които можеш да ни намериш това лято. Приютен в ивицата на плаж Харманите в Созопол, той отдавна е притегателна точка със супер локацията си и всичките партита с приятни музикални агенти. От средата на юли до средата на август всичко започва отрано – пред- поставка за онези дълги и мечтани летни уикенди, започващи още от четвъртък. Няма нужда да избираш между прекрасен и спокоен ден на обширните сепарета с меки сини възглавници и незабравими вечери, приключващи по светло. Ако морето ти се струва далеч, използвай басейна. Можеш да прекараш там цял ден, защото тук са се погрижили както за доста свежи коктейли, така и за кухнята – паста, риба и свежи салати, които да те направят по-доволен. А десертите им… Те ще добавят щипка щастие към летните ти случки. Имаш ли нужда от други условия за чудесни дни?

Созопол, плаж Харманите
0888 110 033

EL TUBO

El Tubo Beach Bar е онзи бар в сърцето на къмпинг „Смокиня“, който със сигурност ще познаеш веднага по усмихнатите и доволни хора, които щъкат напред-назад. Тук липсва всякаква претенция, защото всичко е натурално и естествено, съвсем в духа на лятото. Основната причината е, че собствениците сами са сътворили всичко, което виждаш, с много любов, ентусиазъм и внимание към най-малките детайли. Мотото им е „Правим всички коктейли добре!“, а освен тях има разнообразни ледени лимонади с пъпеши, любимите пици и често сменящите се гост-диджеи, които заедно с професионалното озвучение се грижат за добруването на ушите ти. Новото и много вълнуващо тази година е волейболното игрище, което вече ощастливява всеки останал там. Безплатният паркинг и душовете със сладка вода допълват предпоставките от които всички се нуждаем, за да се връщаме пак, и пак, и пак. И така всяка година.

к-г Смокиня
0878 118 111

КУЧЕ И КУЧЕ

Това е едно от онези непретенциозни и уютни местенца, на които искаш да останеш за цялото лято. А ако лятото можеше да е завинаги, никога нямаше да си тръгнем от там. Оглеждай се за следи.

к-г Смокиня

КРЪГЛИЯ БАР

Емблематичен в своята форма, Кръглия бар на Смокиня е точно онова, от което имаш нужда – хубави коктейли, музика в унисон с настроението ти и много усмихнати хора, които напомнят защо ти е хубаво.

к-г Смокиня

VERANO

Трите хавайски сърфа са едно от първите неща, по които ще познаеш Verano. Ако не се справиш, опитай със супер вкусните коктейли, приятната музика, усмихнатите хора и пицата. Ако си истински гладен, Resto Del Verano!

к-г Смокиня
088 877 7953

LА MER

Скрит уютно при Дюни, La Mer си остава любимото ни южно пристанище. Този превъзходен джин бар има изненадващо богата селекция от студени крафт бири, невероятни коктейли, домашна лимонада, битъри и сиропи, произведени на място. Всичко това в комбинация с тайните рецепти, дългите лежерни дни, локацията и морето оформят нагледно мечтата ни за перфектно лято. Твоята каква ще е?

Дюни, нос Хумата
0877 871 100

BEACH BAR ARKUTINO

Ако търсиш спокойствие и уединеност, плажът на Аркутино е релаксиращата точка за теб. Съвсем близо до Градина и Черноморец можеш да откриеш Beach Bar Arkutino, където ще се погрижат за комфорта на всеки момент от почивката ти. Ще поглезят теб и семейството ти с домашно приготвени чайове, лимонади и свежи напитки, а освен това можеш да се насладиш и на богатата им винена листа. Освен нея ще ти предложат и шампанизирани вина по традиционен метод. Препоръчваме ти да изпробваш интересните коктейли на майсторите зад бара. Парти атмосферата никак няма да ти се натрапва, но все пак домакините са запазили няколко по-шумни дати за сезона. Познаваме плажа като едно от най-чистите и натурално съхранени местенца по Черноморието. В хармония с това слънчевите чадъри са разположени на достатъчно разстояние един от друг, така че да може да усетиш духа на морето необезпокояван.

Аркутино, нос Хумата
0884 351 545

SUMMER MOOD

В унисон с името си Summer mood е намерил новото си място на пясъка. И така започва сезонът с изцяло нов интериор, съхранил стария и добре познат дух. Ще гостуват едни от най-известните DJ-и и изпълнители на родната сцена, а за по-спокойните от нас ще има мързеливи следобеди, осеяни с усмивки, коктейли и прекрасна музика, подходящи за незабравимите залези, които се откриват.

Лозенец, Централен плаж
0886 102 106

Q-FTETARIA

Нещо изпитано и вкусно, с което няма да сгрешиш, е порция кюфтета в Q-Ftetaria- та. Славата ѝ се носи още от София и локацията на морето смело защитава титлата им за майстори в месните изкушения. Като мираж на плажа ще те посрещне със студена бира и меню, отрупано с любими словосъчетания, като телешки кюфтета на скара, нервозни големи и софийски стандарт.

Лозенец, ул. „Велека“ 5
0884 235 879

EL CHIRINGUITO

Малкото барче на площадчето е отправната ти точка за всяко приключение в Лозенец. Пичовете с питиетата са ни познати лица от Бар Петък и Mixtape 5, така че коктейлите им не са тайна. Слагат лек акцент върху здравословните хапванки със сурови бонбони, торти и смутита, което си е най-лесният начин да се заредиш. Live концертите вече започнаха, а в края на юли те чака малък фест, който не бихме изпуснали.

Лозенец,
0876 373 703

BY THE WAY

Тhe must place to be в Лозенец – класическите коктейли, погледнати с други очи, не са за изпускане. Обувай танцувалните си обувки или събувай твоите и си правим среща там, под сините греди и любимите вълни.

Лозенец
088 660 5203

LIVING ROOM

Когато се усетиш лежерен и готов за истинската сила на морето, пясъка и палмите, Living Room e твоето място. Следобедите имат свой почерк – коктейли и партита. Какво още ти трябва, за да правиш компания на бриза?

Лозенец, Централен плаж
098 871 6377

СТАРИЯТ ЕЛЕН

Едно различно място, дължащо посоката си на традиционните похвати и автентичността си на българските обичаи. С прекрасната си храна и любезния персонал няма как да не се почувстваш уютно.

Царево, ул. „Капитанска“ 6
088 828 5711

БАРЧЕТО

„Барчето“ пак си е на скалите, пак има от онези гледки, за които си мислиш цяла година, и пак е готово за дълго лято. Изненадващото тази година е пълната промяна, която се е случила с интериора и външния му вид. Иначе всичко останало е както си го знаеш – добре познатите коктейли, лудите партита и изгревите. Всяко лято си има история, единственото, което ти остава, е да разбереш каква е твоята.

Лозенец

HACIENDA CLUB

Една от най-прекрасните летни плажни дестинации на любимото ни Черноморие приема с отворени обятия красивите хора със свободни души. Многото шотове и коктейли, в комбинация с мистериозната енергия, върлуваща на това място, карат всички да танцуват. Hacienda Club e добре познато арт място и като такова е и своеобразна галерия с достъпно изкуство. Всичко това в подкрепа на бунта към обикновеното. Rebel summer!

Лозенец, ул. „Рибарска” 45
0889 822 888

NALEY BEACH BAR

Представяме ти алтернативния морски проект на Venci Venc – бар „Налей“. Концепцията на мястото ще завихри усещанията ти с богатата си парти програма и разнообразни забавления, в които да създадеш и много приятели. Място, което отговаря на интересите на децата на 80-те, 90-те и поколението милениум X. Ще го откриеш хармонично разположен на малкия плаж Лозенец, точно на морския бряг.

Царево, ул. „Рибарска” 45
0884 104 915

DELETE CLUB

Единственото, което Delete може да изтрие това лято, е лошото настроение. Работи 24/7, което го прави мястото за дълги дни и цветни нощи. В тон с мароканската стена ще намериш прохладните шатри на пясъка, а ако 10 метра до морето ти се струват много – има басейн. Зад бара са майстори в миксирането, кухнята е италианска превъзходна с антипасти, пасти и пици. Еvent list-ата е повече сериозна. Виждаме се там!

Лозенец, Oasis Beach
088 903 9390

PASTEL GRILL HOUSE

Животът е по-хубав на брега, факт. Pastel Grill Нouse го потвърждава, съчетавайки традиционния grill ресторант и модерния комфорт на wine lounge bar. Свежата атмосфера на самия плаж води към приятни обеди и вечерни случки, а собствената им винотека предлага богат избор, в който можеш да се загубиш. Не се притеснявай, винаги има кой да удари едно рамо и да те насочи в желаната от теб посока.

Лозенец, Oasis Beach
088 209 9690

THAI BAR

Show-cooking кухнята е една от причините да се забавля- ваме всеки път, щом стиг- нем до Thai Bar-a. Ако имаш нужда от нудли, суши и ази- атска фюжън кухня, която да се разбира добре със свежи коктейли – това е мястото. Собствената им винотека е една от причините да го харесваме толкова много. А интересният дизайн с ав- тентичен азиатски интери- ор ще те накара да забравиш къде точно се намираш.

Лозенец, Oasis Beach
088 902 6260

VILLA ARTE

Villarte e тихо и спокойно място, в което удоволствието от простите случки е най-добрият начин да си създадеш спомени. Разположено на хълма на местността Тарфа, на метри от морето и на площ от 4 декара, то приютява всичкия възможен уют на едно. Артистичната вила разполага с 10 различни стаи, всяка от тях с различен дизайн, носеща име на сорт вино, но всички с една и съща романтична и винтидж атмосфера. Ресторантът е сред любимите ни места за хапване в района. Обрасъл в зеленина, 100 вида билки и лозови насаждения, той ни дава необходимото спокойствие да се насладим на прекрасната храна с прдукти от околните ферми. Дори обикновена салата с домати и сирене от мандра „Веселие“ може да ти е достатъчна. Закуската започва с пържени филийки и сладко, а денят продължава с любимите ни сармички с лозови листа и домашно приготвена вишновка. Хората, които обичат мястото, с ентусиазъм водят и домашните си любимци. Над 20 двойки са се венчали в малкия параклис и са танцували около басейна. А тишината между овошките, лавандулата и тихите разговори е превърнала Вил Арте в съкровен морски оазис, пък дори и на нашето собствено, българско Черноморие!

Лозенец, м-т Тарфа
0884 200 690 (хотел)
0885 127 007 (ресторант)

PAMPERO

Тук летните духове летят свободно и заразяват с лекота. Понякога те са в лицето на усмихнатия сервиз, друг път в това на вкусните коктейли. Седни удобно и гледай морето дълго, има кой да се погрижи за теб.

К-г Апаря

VILLA ZALIVA

Ако застанеш с гръб към морето на плажа на Арапя и погледнеш надясно, ще я видиш. Villa Zaliva е в средиземноморски стил и ти предлага чудесна гледка към целия залив, уютен сън и бар-ресторант.

К-г Апаря , Малък плаж
088 763 0584

БАЙ ДЖИ

Едно от онези места, на които е по-лесно да заведеш някого, отколкото да разкажеш – божествени слънчеви домати, повече страхотна скара и множество усмивки те чакат при бай Георги. Прати му поздрави от нас!

К-г Апаря
088 867 8584

БАР СЕВЕР 5

Бар Север 5 е от онези места, на които, накъдето и да си завъртиш главата, виждаш природа. Основният участник в коктейлната листа е Tatratea. Лимонадите са направени от домашни сиропи, идващи от селцата в сърцето на Странджа. Кухнята е много вкусна – сила са им средиземноморските храни. Събитийната им програма е интересна – live концерти, DJ гости, турнири по джага, волейбол и още много забави.

К-г Апаря, Попски плаж
0876 767 870

DJANGO BAR

Благата тераса над плажа в Царево е едно от местата, които ще ти докажат, че музиката е най-добрият начин да се подготвиш за среща с морето. Django Bar e подготвил музикална програма, включваща концерти на някои от любимите ни изпълнители. Отпусни се, пий един коктейл, погледай хоризонта и бъди сигурен, че това е един от най-ценните моменти на спокойствие, които ще имаш това лято.

Царево, плаж Понтона
0876 893 331

СТАРЦИ РАЗБОЙНИЦИ Е ЧУДО

Малкото чудо във Варвара ни пълни очите и душите всеки път, щом си помислим за там. Ти може би го познаваш като едно от най-спокойните места, на които да намериш вкусна храна, чудно розе, от онзи примамливо-вълшебен сладолед с нуга и себе си. Опитай от каквото ти предложат, но не забравяй да си поръчаш предварително содена питка и от сармичките на Ели. Морето, спокойствието и луната са там и те чакат.

Варвара, ул. „Павел Вежинов” 4
0898 657 769

БОЦМАНА

За своите 4 години история „Боцмана“ е завоювало името си като едно от местата, на които задължително да хапнеш, ако си на юг. Както знаеш, ежеседмичните концерти са най-добрите приятели на вкусната храна и точно заради това към менюто тази година се включват пиците и специалното издание на „Ах! Боцмана Варвара“, както и специални изненади по обяд. Остава ти да се събуеш и да усетиш сините дъски.

Варвара, ул. „Лафина” 11
088 408 2293

КОРАБА

Едно емблематично място за целодневен душевен кеф те чака на ръба на Синеморец. Любимите сестри са там, за да те усмихнат и да ти сипят от най-хубавото, което са приготвили за деня. Просто се отпусни и си там.

Синеморец

ПРАСЕТО НА МОРЕТО

То те чака с ново лятно меню, стари утвърдени рецепти и същия луд дух, само дето е пренесен на морето. Зад бара коктейлите са с приятен привкус на дългоочаквани морски лудории. Включвай се смело!

Синеморец, ул. Бутамя 20
088 595 3038

HOMBRY SHOP

Този малко познат спот ще ти помогне да намериш най-своята крафт бира или възможността да си избереш вино от най-добрата селекция по южното ни черноморие. Ако не си сигурен, просто попитай.

Синеморец
088 615 3080

След като си задоволил гастрономическия си плажен апетит, ти предлагаме да продължим на музикална тематика и други апетити тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *