НАПРАВИ СИ: КОЛЕДНИ СЛАДКИ С КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ
Съботното ти кулинарно вдъхновение
Няма нищо по-хубаво от коледните празници, които прекарваме вкъщи на топло, с дебели чорапи, близки хора и изобилие от вкуснотии. Тази седмица ти предлагаме да запретнеш ръкави и да изненадаш цялото семейство с великите си кулинарни умения.
Първо смеси и пресей брашното, бакпулвера, канелата и джинджифила. След това разтвори течния мед във водата и просто прибави захарта, олиото и предварително приготвената смес. Време е да направиш тестото, което трябва да бъде с около пет милиметра дебелина.С формички изрежи сладки от него и по желание ги продупчи, за по-красив вид. Слагай ги в умерена фурна върху хартия за печене и щом станат златисти в края – вече си ни изненадал с уменията си!
Трябват ти:
½ кг брашно
75 гр захар
150 мл. течен мед
100 мл вода
60 мл олио
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил
Предната седмица правихме домашно печено мюсли