За всяка болка има билка

Представяме ти личния ни топ 3 от вълшебни билки, които ни помагат при всяко неразположение.

0 коментара Сподели:

Да, знаем, че напоследък много се говори за силата на алтернативната медицина, за целебния ефект от хомеопатията и за чудото на акупунктурата. Още преди тази вълна да залее целокупната земя обаче, ние си имаме нашите трикове за справяне с всякакъв вид неразположения. Понякога едно най-обикновено чайче или добавка на билкова основа могат да ни бъдат толкова полезни, че да облекчат ужасното главоболие, стомашните неразположения, досадната умора или лошото настроение. Ето защо с радост споделяме трите вълшебни билки, които са ни спасявали неведнъж, а хубавата новина е, че някои от тях можеш да намериш вече и в напълно готов вариант за по-бърз и целебен ефект.

ДРУГОТО ИМЕ НА КРАСОТАТА – ЖЕНШЕН

Женшенът е може би най-широко признатата билка, използвана в традиционната медицина и до днес. Независимо дали сибирски, американски или азиатски, този магически корен има способността да носи енергия, да засилва метаболизма и да подобрява мъжкото либидо. Използва се и заради противовъзпалителните си ефекти, за превенция на рак, стимулира познавателните способности, бори се с излишните килограми, отговаря за здравата и красива коса и кожа и подсилва имунната система. Най-приятното пък е, че освен природен афродизиак, женшенът регулира нивата на DHEA – хормона майка на тестостерона, естрогена и прогестерона. Американският женшен, или Panax от гръцки, се превежда, като „всяко изцеление“, а човекоподобната фигура на корена женшен – „сен-сен“ означава „човек-корен“.

ЗА ЗДРАВ СТОМАХ – КОПЪР И ОЩЕ

Стомашните неразположения са едни от най-коварните и определено тези, които ни карат да се изчервяваме, особено ако сме на път или в не особено уединено пространство. Както знаеш, семената от копър или други билки с анасонов привкус са идеалният начин да се справиш с тях.

Когато обаче имаме комбинация от повече ефективни билки – то проблемът се решава значително по-бързо и лесно.

И вместо да ти препоръчваме около 20 вида чай, то нашият съвет е да се възползваш от Гастритикс, който е изцяло натурален продукт с прекрасна комбинация от: екстракти от семена на копър, корен от див ям, джинджифил, медицинска (бяла) ружа, кора от червен бряст, цвят от лайка, в който се съдържа 1,2% апигенин. Гастритикс (Gastritix) е изключително успешна билкова формула на Nature’s Way, USA, срещу различни разстройства на стомашно-чревния тракт и ще облекчи неприятното ти подуване и тежест, а като бонус ще ти помогне за добро усвояване на храната и отлично храносмилане.

Можеш да си го поръчаш тук, с безплатна доставка.

СПОКОЙНАТА ЦАРИЦА – МАТОЧИНА

Кой не я знае и кой не е чувал за нея? Маточината е едно от най-големите богатства на родна територия и ние я използваме доста смело. Освен че ухае невероятно на лимонова трева, тази царица на билките успокоява нервната система, облекчава стомашни и менструални болки. Билката помага още срещу вируси, остра кашлица и обилно потене, потиска гаденето, стимулира апетита, лекува високото кръвно, премахва шума в ушите, може да се приема и срещу нередовна менструация. Както знаеш, маточината действа срещу неврози, ускорен пулс и мигрена, а с нея  може да се жабуриш, ако страдаш от възпалени венци или лош дъх. Чайчето от маточина пък успокоява, повишава концентрацията и активността в работата и най-важното – гони тревогата и раздразнението.

А ако след чая искаш още трикове за пълен дзен – виж сутрешния ни ъпдейт за душата и тялото в три лесни стъпки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *