Да бъдеш или да не бъдеш

Изследвай собствените си възможности

0 коментара Сподели:

Последната година и половина много от въпросите, които сме си задавали, дори неусетно започнаха все по-често да обитават умовете ни. Като например да започнем ли ново начинание, или да изчакаме „кризата“ да свърши, да бъдем ли проактивни, или да си стоим мирно без много поемане на рискове. Куражът да живеем в несигурност може да дойде само отвътре, разбира се, но да се  вдъхновим от историите на другите хора, може да води след себе си неочаквано добри последствия.

Ако имаш нужда от леко побутване по рамото, продължи да четеш.

Прогнозата за 26 юни 2021 е слънчево с привкус на преживяване, което да ни изкара от ежедневието в различно състояние на съзнанието. Тази година локацията на TEDxVitosha е Гранд Хотел Милениум София. Съботата ще бъде обагрена от историите на вдъхновяващи хора като Силвия Лулчева, Виктор Пенев, Димитър Тончев, Марио Бакалов, Гергана Николаева, Мари Константин и много други. Повече за всеки от лекторите можеш да прочетеш тук.

Изживяване, изпълнено с противоречия, размисли и забавления, на което ще можем да чуем съвременен прочит на вечния въпрос „Да бъдеш или да не бъдеш“. Малко като черното и бялото, тъмното и светлото.

Този въпрос би могъл да бъде зададен към всеки аспект от живота ни  –

от пътуването, през работата, та чак до решенията, които ще преобърнат ежедневието ни на 180 градуса. Такива ще са и дискусиите – някои може да ни накарат да ставаме една идея по-рано и да не започваме деня с взиране в екрани. Други обаче могат да завъртят живота ни и да ни предоставят точната доза ритник, с който да променим себе си към по-добро.

TED, ако си изпуснал да се запознаеш, е неправителствена организация, водеща началото си още от 1984 година. Тогава конференцията обединява технологични, развлекателни и дизайн лекции, оттам и абревиатурата (technology, entertainment, design). В днешно време събитията се провеждат на повече от 100 езика и обхващат почти всичко от живота – от наука през бизнес и глобални проблеми. Идеите, които си заслужава да бъдат споделени, намират поле за изява благодарение на многобройните посланици на TED по света.

Чу ли за фениксите в Сливен?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *