Пренеси се в романтична Франция с аромат на розмарин

Една рецепта за шампиони

0 коментара Сподели:

Има аромати, които могат да те отведат на истинско пътешествие на сетивата. Когато храната е приготвена с правилните съставки, тя е истинско изкуство. За да погалим небцето ти и да те изкушим тази вечер да останеш вкъщи, развихряйки се в кухнята, сме ти приготвили тази класическа рецепта за пиле с розмарин. Моят розмарин е на терасата, но дори когато нямам достъп до пресни подправки, знам към какво да се насоча в магазина.

Билки и подправки Kotányi могат да бъдат намерени в кухните на повече от 32 държави по света, а тази година е техният 140-годишен юбилей. Впечатляващо, нали? Преди 140 години електрическата крушка тъкмо е просветнала, а на снимките ще им отнеме само още малко, докато се научат да вървят.

Да, толкова отдавна е било!

Историята на Kotányi поставя своите основи във време на монархия, преживява възход в следвоенния период, а днес е международен хит. През 1881 г. Янош Котани е искал да вдъхнови хората да готвят с желание и страст, както и да се забавляват с нови вкусове. С рецепти, отговарящи на съвременните изисквания, и отдаденост към екологично устойчиви продукти, Kotányi продължава да следва мечтата на Янош дори след 140 години.

Рецептата, която вдъхнови тази статия, ухае на розмарин и щипка черен пипер.

А ето и нужните продукти:

4 бр. пилешки бутчета
3 бр. скилидки чесън
1 бр. лук, голям
500 г картофи
Зехтин
1 ч.л. морска сол
Щипка черен пипер на зърна
3 с.л. розмарин, едро нарязан

Предварително загряваме фурната на 160 °C. Изсипваме приблизително 1 см зехтин в дълбок съд, обелваме скилидките чесън и ги добавяме цели, заедно с нарязания лук. Бутчетата подправяме със сол и черен пипер. Добавяме картофите, нарязани на едро, и слагаме във фурната.

15 минути по-късно добавяме вода, за да запазим сочността на продуктите. Готвачите съветват, когато готвим такива ястия, често да обливаме със сос месото, което печем.

Десет минути преди да се сготви, разбъркваме добре и добавяме щедро количество розмарин. Не го слагаме по-рано, за да не изгори, защото това би вгорчило ястието. И ей така, бързо и лесно, без много цапане и отделни съдове имаме вкусна и ароматна вечеря.

На сайта на Kotányi можете да откриете още интересни факти от тяхната 140-годишна история или да се вдъхновите от над 200 рецепти. И както научаваме от създателя на Kotányi –

вашата идея не трябва да бъде голяма – тя просто трябва да промени света.

Бон апети!

Тук някои от любимите ни ресторанти споделят сезонните си менюта

Пусни се в TikTok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *