Български традиции на нов глас

Дрехи, керамика, бижута с шевици, мартеници от дърво, хартия, кожа, вълна и още много ни очакват от 28 февруари до 2 март.

0 коментара Сподели:

Обожаваме нестандартните идеи, особено на прага на март и особено в добро изпълнение. Точно заради това бързаме с усмивка на уста да ти съобщим, че от сряда до петък – от 28 февруари до 2 март – ни очаква единственото по рода си етно изложение „Български традиции на нов глас“!

Тази прекрасна наслада за сетивата в унисон с предстоящата Баба Марта и Националния ни празник ще даде нов живот на българските традиции чрез работата на млади артисти от всички сфери, които ще ни покажат съвременния си прочит на занаятите с работите си, а всичките им ръчно изработени красоти ще можем да видим всеки следобед до края на седмицата от 16:30 до 20:00 часа в лобито на Maxi Club Sofia на бул. „Симеоновско шосе“ 110. Входът е свободен, а ние определено ще те чакаме там!

Бързаме да ти кажем, че на базара участват едни от любимите ни handmade артисти, като „Шевица“ на графичният дизайнер Гергана Станкова, която принтира елементи от автентични български шевици върху шалове и аксесоари, VEZE  с техните страхотни облекла с автентичната българска шевица, дело на майстор-везбар с над 30-годишен опит, прекрасната „Китна“ , или Петя Илиева, с ръчно бродирани бижута от естествени материали (дърво, плат, метал) и др. Добавяме, че специално за изложението дизайнерът на порцеланови чаши Екатерина Лашова ще представи нова колекция с ръчно направени чаши с български шевици, а няколко млади български дизайнери ще ни скрият шапката с авторски и нестандартни интерпретации на любимите ни мартеници.

SweetMeUp Boutique ще участват с проекта „Българска сила и красота“ и мартеници от вълна, дърво и текстил.

Дизайнерът Андреа Милова ще покаже своите „Лууди мартеници“ от цветен дървен шперплат, а за повече екзотика ще видим и хартиени мандали от Изтока, в които чрез традиционните мартенски конци Aquelia Design вплита енергийно пожелание за благополучие, здраве и късмет. Ани Станимирова пък ще донесе ръчно изработени цветни мартеници от полимерна глина с уникален дизайн, а Crocus ще представят своите мартеници, в които езически символи се изрисуват с пирография и акрилни бои върху естествена кожа с метални елементи. Не пропускаме да ти кажем, разбира се, и за музикалния кеф, а именно – лейбълът Fusion Embassy, който ще представи своята „Етно щайга“ от всички албуми на групи, като „Оратница“, Kottarashki и „Мерудия“, както и най-новото попълнение в каталога им – специални слушалки, облечени с ръчни шевици, вдъхновени от стихиите и цветовете на четири от най-ярките етнографски области в България!

След цялата тази красота ти подчертаваме, че базарите ще завършат с етно вечеря в прекрасния ресторант „Макси“, където освен на новото им меню ще можеш да се насладиш на музика на живо, която, повярвай ни, ще е най-приятният завършек на вечерта. Музиканти ще са Христина Белева (гъдулка) и  Ангел Димитров (тамбура).

Ето и кои са печелившите третите Go Food & Drink Awards.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *