5 вечни класики – нещата, които никога не са си тръгвали

Кои са лайфхаковете, с които превъртаме играта вече години наред

0 коментара Сподели:

Има неща, които са просто съвършени – колкото и да се опитват някакви нововъведения да ги изместят, те винаги остават по-ефектното решение за всички житейски ситуации. Това са революционни концепции, гениални в своята несложност, които нищо и никой не може да надскочи. Колкото повече години минават, толкова повече се убеждаваме, че това са истинските лайфхакове.

Ето няколко класики със запазено завинаги място в сърцата ни:

Албумите на винил

Никоя mp3-ка не може да се сравни с класическия винил – звукът е много по-топъл, с несравними баси, а парчетата звучат сякаш бандата забива пред теб, на ушенце. Също обложките са огромни и усещането да ги разглеждаш и разлистваш не може да се сравни с цъкане в YouTube и Spotify. Неслучайно през 2020, за първи път от 30 години насам, винилът отново бие по продажби CD-тата и всички трупат стелажи с плочи вкъщи:

хората се светнаха, много по-яко е!

Книгите на хартия

Разните там спецове предвиждаха тотално изчезване на хартията, което може и да се сбъдне, но за сметки, фактури и всякакви ненужни бумащини. Когато говорим за потапяне в магията на буквите, как някой киндъл или таблет може да победи мириса, който страниците на нова (пък и добре съхраняване книга) отделят?

Плюс това по цял ден висим пред екрани – важно е от време на време да си почиват тези очи.

Бордовите игри

Кой да предположи, че един ден ще имаме каски, с които да потъваме във виртуална реалност с необозрими светове и смазващи звук/графика, но въпреки това добрите стари настолни игри ще са все така по-забавни? Никоя видеоигра не може да победи „Скрабъл“ или „Не се сърди, човече“, а „Монополи“ във всичките му разновидности остава безкрайно интересен начин да прекараш някоя спокойна вечер с компанията. Cards Against Humanity пък съвсем.

Лентовите фотоапарати

Дигиталните камери имат огромни плюсове – тяхната достъпност и компактност спасиха не една и две индустрии.

Има специфична магия в това да снимаш с ретро фотоапарат на лента,

която не може да бъде заменена от никой Instagram филтър. Освен това, когато виждаш на дисплей какво се случва, е прекалено лесно. Друго е да си играеш с оптиката, да смяташ цифричките и да тръпнеш в очакване чак до проявяването във фотото дали е станал кадърът. Пък и като се снима на лента и всяка снимка струва пари, моделите дават всичко от себе си – няма излишно лигавене.

Крем „Здраве“

Колкото и да се напъват разни фенси пенкилери за стотици левове, има един много по-добър роден продукт с доказан ефект и гарантиран резултат при кожни раздразнения, използван без забележки от поколения българи. Става дума, разбира се, за крем „Здраве“

– синьото бурканче, което присъства във всеки дом.

Освен, че върши чудеса за всякакви видове кожа, кремът е подходящ за нанасяне, както на лицето, така и на тялото като осигурява противовъзпалително и подсушаващо действие, а основна заслуга във формулата му има цинковият оксид. Без значение дали трябва да помогне за кожно раздразнение, при нахална пъпка или след изгаряне, крем „Здраве“ винаги ни спасява, a мястото върху опаковката не стига, за да се изброят всичките му приложения. Ето защо е класика!

Барчето, морето, сините вълни – една класика на 10 години

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *