11 паста разновидности, по-добри от спагетите

Как да обогатиш менюто си с любимата храна

0 коментара Сподели:

Има над 50 вида различни вида паста. Защо тогава ядем основно спагети? Крайно време е тази неправда да бъде поправена, затова се заемаме да ви представим любимите ни специалитети от италианската кухня, поне в категорията тестени изделия. В тази неофициална, но пък изключително специална селекция сме се водили единствено от личен вкус и индивидуални кулинарни предпочитания.

Ето кои са нашите любими видове паста:

Папарделе

Папарделето е лесно както за приготвяне, така и за консумация. Страхотно върви с широк спектър от сосове, плюс това в чинията винаги седи особено елегантно.

Конкильони

Тези мидички от паста гарантирано се превръщат в красиви ястия, а поради размера си са идеални за пълнене с всичко – от телешка кайма до миникюфтенца.

Ротини

Ако обичате паста в комбинация с много зелени листни растения и класически зеленчуци, то ротините са идеални

– те събират в себе си достатъчно сос за една съвършена хапка.

Орекиете

Един от по-малко популярните представители на паста семейството, орикиетите са тесто с форма на ушенце. Средата е мека, а краищата по-твърди, за да намести гарнитурата вътре.

Опциите за приготвянето им пък са толкова вълнуващи.

Букатини

Букатините приличат на дебели, кухи спагети. В тяхната тръбичка се събира сосът, което ги прави една идея по-еволюирали.

В класическа рецепта или с нещо по-смело – те винаги впечатляват.

Равиоли

Приготвени от тесто и различни видове плънка, рaвиoлитe като ястие cе нареждат сред най-трaдициoнните италиански. Рецептите за тях са милиони, има даже и сладки, с рикота и шоколад.

Лингуини

Лингуините са сред любимата паста разновидност на готвачите по няколко причини:

те са перфектни за кон вонголе, а понеже са плоски, поемат по-добре всички сосове.

Каватапи

Тези къдрави макаронки са чудесни в комбинация със сирене, което трябва да намира място във вътрешността им, а после се консумира лесно и удобно с вилица.

Трофи

Без значение дали ще ги комбинираш с песто Дженовезе или с тиквички и бекон, тези навити дебели спагети, просто се топят в устата. Изглеждат екзотично, а се приготвят с лекота.

Мафалде

Мафалде са дълги, плоски ленти, които са накъдрени по дължина в краищата.

Перфектно се комбинира с телешко, червено вино и доматено рагу.

Ригатони

Размерът на пастата има значение – ригатоните са с дебело тесто, което им позволява да носят на сериозни сосове и тежки гарнитури. Резултатът са солидни порции за сериозни хора.

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *