Какво да правиш в града, докато всички са на морето

Да си далеч от морския бряг може да е хубаво, зависи как си го направиш

0 коментара Сподели:

По това време на годината неистовото желание да избягаме от градската джунгла и да се потопим през глава в солените вълни ни съпътства всеки ден. Мисълта за пясък между пръстите, ухание на море и джин и повсеместно безвремие, докато седим в офиса, е малко натоварваща. Да живееш в очакване на петък, почивката, пътуването или края на работния ден обаче е лоша стратегия, затова, устремени към изпълнени с радост дни, се обръщаме към няколко забавления, които не включват трипчета и морето.

Ето няколко идеи за справяне с градската скука, препоръчани от Gift Come True

 – експерти в уплътняването на (извън)градско свободно време:

Вместо коктейлите на бара на плажа вдигаме летвата с вино. И то не просто вино, а дегустация на италиански шедьоври от пет различни района, съчетани с подходяща храна. Истински вълнуващо преживяване.

Обелен нос, пясък навсякъде, петна от слънцезащита… Релаксът може да изглежда по друг начин – дзен обстановка, спокойствие и изведнъж градът става по-приятен.

Скоро решавал ли си да ядеш сладолед на плажа? Рецепта за катастрофа е! Ако си фен на сладко-леденото удоволствие, вземи приятел, гадже или собствената си компания и отиди да дегустираш хубаво джелато, от което после да си вземеш за вкъщи.

Ако обичаш приключенията, търсенето, загадките и активните дейности, сме ти намерили градски куест, което, освен че звучи готино, е и супер забавно на практика. Дали ще откриеш отговорите, зависи от теб, но

със сигурност няма нужда да търсиш повече как да убиеш градската скука.

Бирите в парка, чашите вино на балкона и претъпканите заведения хич не са сценарии, които не обичаме, но тази година вдигаме летвата. Как ти звучи да можеш сам да бъркаш коктейлите си? Това е инвестиция в бъдещето, в развитието ти, в следващите уикенди, в които си заклещен в града и искаш да събереш приятелите си.

Снимките на крака и книги от плажа, салати и сладкиши по заведенията омръзват. Друго ново хоби, което можеш да хванеш, е архитектурната фотография. Освен че отваря много врати, ще ти помогне да разказваш истории в снимки. А следващите ти фотосесии от пътуване със сигурност ще изглеждат чудесно!

Пътешествието до Гърция не е задължително да включва тестове, път, големи опашки по границите и стабилна организация. Адресът на малката Гърция е в една стара къща в центъра на София. В уединената атмосфера тук можеш да се потопиш във вкусово пътешествие из Средиземноморието, а всяка твоя стъпка ще е съпроводена с чаша отбрано вино.

И ако нищо от досега предложеното не събужда от теб никакви емоции, имаме още едно предложение. Този път тръгваме в тотално различна посока, а именно – мастърклас скулптурна живопис! Тук ярките, живи цветя, изпълнени в техника скулптурна живопис, ще оживеят в ръцете ти. И за разлика от лятото ще останат завинаги. 

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *