5 езика, които ще ти помогнат да си намериш добра работа

Езикът е най-силното оръжие в борбата към успеха

0 коментара Сподели:

Да владееш чужд език е умение, което винаги ти гарантира несравнимо преимущество в пазара на труда. Особено ако въпросният език е различен от английски, който вече всички приемат за даденост. Тази статия е базирана на реални позиции в един изключително желан работодател – Accenture, компания с офиси в 200 града и 50 страни, както и над половин милион служители по целия свят. В България екипът на Accenture Operations наброява 400 души с фокус върху технологични и операционни дейности, както и амбиции за сериозно разрастване. Много важно уточнение – Accenture не предлага работа в кол център, няма типичните нощни смени и безкрайни разговори с клиенти, като служителите ползват редица социални придобивки, характерни най-вече за IT сектора. Можете да станете част от Accenture семейството още сега – за целта ви трябва само желание за работа и някой от езиците по-долу.

Ето кои езици помагат за намиране на по-добра работа:

Немски

В световен план немският не се класира даже в топ 10 на най-говоримите езици,

защото го използват „едва“ 132 милиона души.

Истината е обаче, че това са правилните 132 милиона души, позиционирани във важни държави като Германия, Австрия и Швейцария. Немският език също така е основата на английския, шведския, нидерландския и даже африканс. С други думи е чудесен за първи език, защото после гарантирано отваря врати във всички сектори, особено в Accenture Operations.

Френски

Има езици, чиято значимост не може да бъде предадена със суха статистика, и френският определено е един от тях. На теория той се говори от 77 милиона, или малко над 1% от населението на света. Но пък владеенето на френски език позволява да се докоснете в оригинал до 99% от най-изящните произведения на изкуството, без значение дали става дума за кино или литература.

Също така френският е сред най-търсените езици в Accenture Operations.

Италиански

Каква велика година за Италия само – за първи път в историята една и съща нация печели в една и съща година Европейско първенство по футбол и Евровизия. Италианският език не е сред най-масовите – урду, тамилски и явански например са много по-говорени от него.

Въпреки това езикът на Бокачо, Алигиери и Макиавели дава едно съвсем различно усещане за света и достъп до най-вълнуващите творения на цивилизацията –

с други думи всичко италианско – от кухня през дизайн до архитектура. Владеенето на италиански също няма да ви остави без работа в Accenture Operations.

Нидерландски

Държавата Нидерландия все още обърква света с правилния начин да бъде наричана – Холандия е неточно наименование, защото е само една от историческите области в страната. Едно обаче е ясно:

напук на слуховете пък нидерландският език не е сред най-трудните на света.

Даже е сравнително лесен за овладяване, ако имаш познания по немски и английски, понеже се усеща като смесица от двата. Е, има и специфики като de-тата и het-тата, които се учат наизуст, но не може съвсем без никакво усилие да минеш. Веднъж овладян, обаче нидерландският те класира високо при кандидатстване за работа в Accenture Operations.

Гръцки

Гръцкият език е най-старият в този списък, с над 3400 години документирана писменост. Приносът на гърците при полагане на основите на всички модерни науки е безспорен – от математика през химия, астрономия, архитектура и литература, почти няма сфера на западната цивилизация, в която Древна Елада да не е дала своя принос.

Езикът на Сократ, Платон и Аристотел до ден днешен е сред най-важните инвестиции в бъдеща кариера, които можеш да направиш.

И не, да слагаш „-дзики“ и „-цаки“ зад българските корени на думата не е говорене на гръцки. Ако положиш усилието да овладееш този език, има свободни позиции в Accenture Operations.

Ако вече владееш немски, френски, италиански, нидерландски или гръцки език, в Accenture Operations има две основни отворени позиции, точно като за теб:

• Експерт оценка на застрахователни щети.

Работа, която дава възможност за прилагане на аналитично и критично мислене, както и комуникационни умения. Не се изисква предишен застрахователен опит, тъй като компанията осигурява интензивни вътрешни обучения със средна продължителност 2 месеца, чрез които изгражда компетентностния профил на своите застрахователни експерти. Работата е подходяща и за кандидати с малък или без трудов опит. Повече за позицията можете да научите тук.

• Администратор обработка на полици

Това е изцяло административна работа и не включва директна комуникация с клиенти, но изисква ежедневна писмена кореспонденция с офисите от съответната европейска държава. Съдържа в себе си разнообразен набор от процеси, свързани с различни застрахователни продукти (имуществено, автомобилно, транспортно, финансово застраховане). Не се изисква предишен застрахователен опит, тъй като компанията осигурява интензивни вътрешни обучения за изграждане на компетентностния профил на своите застрахователни експерти. Работата отново е подходяща и за кандидати с малък или без трудов опит, повече инфо можете да намерите тук.

Ако си настроен с любов към Италия, тук те запознаваме с различните видове паста

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *