Любимо място в София: Adella Ristorante Italiano by Gabriele Federici
La Dolce Vita
Юни е месецът на яркото слънце, свободните мечти и вкусната храна. Юни е времето, в което слагаме криле на съзнанието си, за да може то да пътува до магически дестинации като Италия например. Е, колкото и да искаме да я поберем цялата в задния си двор и работните ни обеди да се провеждат винаги на някоя живописна пиаца, това е трудна мисия. За сметка на това има една дестинация, която съвсем не е толкова далеч, но с менюто си директно ни изпраща на пътешествие в страната на La Dolce Vita.
Говорим за Adella Ristorante Italiano, където главен готвач е шеф Габриеле Федеричи.
В кв. Дианабад ни очаква истинско кулинарно приключение с автентичното италианско меню, готвено от истински виртуоз. Единственият ресторант в България, член на Eccellenze Italiane, което гарантира високото качество на продуктите и процеса на приготвяне на храната.
Шеф Федеричи се запалва по готвенето покрай своята баба, което, колкото и да ни звучи като началото на приказка, си е самата истина. Тя имала пекарна и първото, на което го научила, било да меси хляб.
От нея е наследил любовта си към приготвянето на храна.
Пренася домашно приготвената храна в ресторанта и твърди, че не трябва да има разлика между двете. От 13 години е в България след доста обучения и ресторанти в Рим, а ние сме благодарни, че можем да опитаме истинския вкус на автентичната кухня.
Adella Ristorante Italiano вече предлага и онлайн резервации през сайта, което е улеснение за потребителите. На място те очакват безплатен паркинг, детски кът с аниматор, който да се погрижи за доброто прекарване на цялото семейство, а с нетърпение очакваме и външната им градина.
Отиваме в малката Италия, а ти?
Тук сме при едни градски легенди
Пусни се в Tik Tok с нас.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.