Морските хотели, ресторанти и барове: Northern Coast

От Дуранкулак до Варна - черноморските понони на удоволствието

0 коментара Сподели:

София се събужда с първите лъчи и светлината на юли изгрява в трамвайните релси. Тръгваме рано и не мислим за времето –  сега е лято, даже чайките махат по-лежерно с криле, а слънцето не бърза да се разхлади в голямото синьо. Ще имаме време да стигнем на север и чак до южните скали. Събираме граници в търсене, вкусване и „чин-чин“, за да ти покажем местата, пред чиято палуба да спуснеш платна. Кратки и дълги уикенди се нанизват по ивицата на родното море, а готините барове и ресторанти – по белите, леко солени и все по-слънчеви страници на Go Guide.

Следващите открития правим от борда на Mazda 3 M-Hybrid.

Тя е „корабът“, който всеки черноморски Джак Спароу би пожелал – черна красавица, с която и булевардите на София, и дългият път до хоризонта над Варна изглеждат перфектни. Откривателският ни дух е в унисон с дизайна на автомобила, а смелата муцуна надушва по-добрите локации отдалече. Такъв е животът през лятото – приключенски на­строен, гол, бос, мокър и солен.

Банските в сака, плажна кърпа на рамо, слънчевите очила (а специално в този багажник и всички останали плажни принадлежности, за които можеш да се сетиш, и надуваемото фламинго даже!) и не ни остава нищо друго, освен да отбележим пинчетата в най-дългоочакваната карта за всеки гео-гастро откривател. Пътуваме динамично, защото автомобилът го позволява, и наред със спортното усещане се движим комфортно като в бохемска капитанска каюта. Едно е сигурно, ако вдъхновен от тази селекция тръгнеш по стъпките ни в пясъка, черноморските понтони на удоволствие­то ще те посрещнат с прохлада, вкусна и прясна храна, богата винена листа, безкомпромисни коктейли и неповторим мирис на море във въздуха…

Topola Skies Resort

Какъв по-добър начин да изживееш лятото пълноценно от All Inclusive почивка в луксозния комплекс Topola Skies в сърцето на Северното Черноморие? Комфортът цари във всичките 409 стаи и апартаменти, а адреналиновите преживявания са гарантирани в Аквапарка, тематичния Екшън парк и единствената по рода си Zip Line за екстремно спускане. Предпочиташ релакс? Изборът е огромен и включва басейни, водни барове и спа. 

село Топола
0887 619 254

Aquahouse Thermal & Beach

Най-модерното съоръжение за балнео, спа и уелнес туризъм в богатия на естествени ресурси курорт Св. св. Константин и Елена носи името AQUAHOUSE Thermal & Beach. Разположен на самия морски бряг, термалният комплекс предлага 14 открити и закрити минерални басейна, 3 зони за релаксация и пълен набор спа процедури, които гарантирано ще възвърнат добрия ти тонус. Ако предпочиташ да се зареждаш с енергия чрез фитнес, залата е с невероятна гледка към морето.

Св. св. Константин и Елена
052 812 812

Astor Garden Hotel

Тук, на броени крачки до плажа, в хотел Астор Гардън откриваме всичко необходимо за луксозен и релаксиращ престой: уютни стаи с панорамна гледка, авторски рецепти от българската и европейската кухня, просторна градина и термални басейни за любителите на СПА ваканциите. Само на крачка от Астор Гардън е водното царство AQUAHOUSE Thermal & Beach.

Св. св. Константин и Елена
052 817 700

Хотел Балнео & СПА Азалия

Местността съчетава уникалните природни характеристики на море, парк и минерални извори, което прави почивката там не просто приятна, а полезна за здравето и добрата физическа форма. На твое разположение са повече от 200 двойни стаи с изглед към морето и всички удобства, необходими за комфортен престой. А медикъл СПА центърът е истински храм на спокойствието, който предлага богат избор от лечебни програми.

Св. св. Константин и Елена
052 358 808

Hotel Royal 

Бутиковият хотел Роял, разположен в сърцето на стара Варна, предлага луксозно бягство от забързаното ежедневие в атмосферата на френски сецесион и съвременно качество на удобствата. Автентичната мебелировка в стаите е първото, което ни привлече, но всички модерни условия за пълноценен престой също са там, наред с няколко екстри като зона за релакс, изискана кафе-сладкарница и уединена конферентна зала. Не чакаме  втора покана.

Варна, ул. „Хан Омуртаг“ 11
0895 464 567

Търговски център & Хотел Приморски

Модерният хотел Приморски е част от многофункционален комплекс за търговия, услуги и развлечения, разположен в най-стария български черноморски курорт Св. св. Константин и Елена, на метри от плажната ивица. Със своята атрактивна локация в непосредствена близост до термален комплекс AQUAHOUSE Thermal & Beach и на една разходка разстояние от разнообразни заведения за хранене и  места за спорт и развлечения, хотелът е топ дестинация за пълноценна и незабравима почивка. 

Дори когато сме на почивка, се нуждаем от място за шопинг и развлечения – най-добре под един покрив. Притегателно място не само за гостите на Св. св. Константин и Елена, но и за местните жители, търговски център Приморски ни посреща в красивата си сграда с множество магазини, кафенета, ресторанти, фризьорски салон, барбър шоп, оптикa и банки. А ако сте почитатели на домашно произведени вкусотии и натурална козметика, то не пропускайте да посетите фермерския пазар всяка събота!

Св. св. Константин и Елена
052 810 300

El Kapan

Едно цветно място на плажа във Варна, на което да се насладиш без суета. Ресторант El Kapan се намира само на няколко метра от морето и на милиони километри от скуката! Позволи на слънцето да те поздрави, покани го на вкусен обяд по карибски и прекарайте деня в плажната зона с коктейл в ръка. Вечерта запази за още апетитни моменти, гарнирани с горещи ритми и танци сред вълните!

Варна, Крайбрежна алея
0883 778 977

Monkeys

Когато маймуните на клона са много, те се местят на плажа! Monkeys Restaurant, новият проект на създателите на El Kapan, щедро ти предоставя своя зелено-морски простор, в който да разгърнеш необятния си летен потенциал! Остави примата в теб да се весели безгрижно, плувай сред вълни от слънчеви вибрации и създавай смело незабравими емоции и красиви спомени в синьото безвремие!

Варна, Крайбрежна алея
0877 449 544

Tasting Room

Локация за отлежали напитки, умело приготвени коктейли и зрели хора – всяка вечер в Tasting Room е ново пътешествие, неочаквани открития и вкусови емоции. Отваряме широко вратата на всеки, който е натиснал звънеца и е готов да пожелае своето лично пътешествие в света на изтънчените напитки. Вярваме, че премиум напитките не са само лукс, завиден социален статус или нещо по-добро в чашата – те са вкусове, аромати и много истории за споделяне.

Варна, ул. „Драган Цанков“ 8
0879 223 323

The Bookstore

Ако живееш за аромата на книги и плочи, открили сме едно специално място за теб! The Bookstore – Варна съчетава бохемския начин на живот със забързания стил на морския град. Разходи се из красивите варненски улички и ще се озовеш в това различно и уютно кътче, събрало хиляди написани истории, където времето се измерва в приятни разговори, арт събития, музика, кафе и коктейли.

Варна, ул. „Преслав“ 12
 0878 479 723

Cherry by Mary

Бившето Graffiti Cafe на бул. „Княз Борис I“ вече има нов обитател – сладкарница от веригата за натурално приготвени десерти Cherry by Mary. Оригиналният дизайн е запазен, но сега от витрините съблазняват неустоими торти, еклери и домашни сладоледи, приготвени на ръка и с най-висок клас продукти. Качествените суровини, времето и усилията, вложени в изработката, правят асортимента неподра­жаем, а авторските коктейли и ароматното кафе допълват вкуса на щастието.

Варна, бул. „Княз Борис I“ 65
0883 711 168

Beach Bar The Wave 

„Барът е до морето. И морето е до бара“, припяваме в тон с песента, докато вървим по една от най-дългите плажни ивици в България към новото си любимо парти място Beach Bar The Wave. Ще го познаеш отдалеч по музиката, но освен нея предлагат коктейли и вкусна храна. Купонът тук започва още следобед, някъде около времето за питателен брънч.

Обзор, плаж Теополис
0887 858 872

Teopolis – Централен плаж Обзор 

Неслучайно изцяло обновеният Централен плаж в Обзор носи древното име „Теополис“ или в превод – „Град на бога“. Тук богатото културно-историческо наследство се съчетава с великолепната природа. Плажната ивица е една от най-обширните по Българското Черноморие, а чистотата на водата и пясъка привличат все повече туристи. На плажа се предлагат различни категории за настаняване – от свободна (безплатна) зона до ВИП сектор. Девет заведения посрещат гостите с прясна традиционна и интернационална кухня, както и освежаващи напитки и летни коктейли. За най-малките е обособен детски кът за игри, а по-големите могат да се възползват от водната база за развлекателни дейности. На разположение на любителите на спорта са игрищата по волейбол и джитбол. Теополис е от онези български плажове, които човек трябва да посети и усети със собствените си сетива.

Обзор

Виж още: Еко е новото секси на плажа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *