Морските хотели, ресторанти и барове: Southern Coast

0 коментара Сподели:

София се събужда с първите лъчи и светлината на юли изгрява в трамвайните релси. Тръгваме рано и не мислим за времето –  сега е лято, даже чайките махат по-лежерно с криле, а слънцето не бърза да се разхлади в голямото синьо. Ще имаме време да стигнем на север и чак до южните скали. Събираме граници в търсене, вкусване и „чин-чин“, за да ти покажем местата, пред чиято палуба да спуснеш платна. Кратки и дълги уикенди се нанизват по ивицата на родното море, а готините барове и ресторанти – по белите, леко солени и все по-слънчеви страници на Go Guide.

Следващите открития правим от борда на Mazda 3 M-Hybrid.

Тя е „корабът“, който всеки черноморски Джак Спароу би пожелал – черна красавица, с която и булевардите на София, и дългият път до хоризонта над Варна изглеждат перфектни. Откривателският ни дух е в унисон с дизайна на автомобила, а смелата муцуна надушва по-добрите локации отдалече. Такъв е животът през лятото – приключенски на­строен, гол, бос, мокър и солен.

Банските в сака, плажна кърпа на рамо, слънчевите очила (а специално в този багажник и всички останали плажни принадлежности, за които можеш да се сетиш, и надуваемото фламинго даже!) и не ни остава нищо друго, освен да отбележим пинчетата в най-дългоочакваната карта за всеки гео-гастро откривател. Пътуваме динамично, защото автомобилът го позволява, и наред със спортното усещане се движим комфортно като в бохемска капитанска каюта. Едно е сигурно, ако вдъхновен от тази селекция тръгнеш по стъпките ни в пясъка, черноморските понтони на удоволствие­то ще те посрещнат с прохлада, вкусна и прясна храна, богата винена листа, безкомпромисни коктейли и неповторим мирис на море във въздуха…

Utopia Forest

Разположен между Бургас и Созопол, в подножието на Странджа и на минути от морето, хотел Utopia Forest е съвършената алтернатива за почивка в пълна хармония. Горският климат и пясъчните дюни сами по себе си са предпоставка за утопично преживяване, комбинирано с удобства, като басейн, релакс зона, средиземноморски ресторанти, детски кътове, тренировъчни лагери и велопоходи.

Бургас, парк Росенец
0877 998 530

Santa Marina

С внушителната си площ Ваканционно селище Санта Марина е сред топ фаворитите ни за отдих на Южното Черноморие. Освен отпускаща зеленина и спираща дъха гледка мултифункционалният комплекс в непосредствена близост до старинния Созопол предлага на гостите си широка гама услуги и развлечения, сред които 5 големи басейна и 4 детски, страхотен бар на плажа, 8 тенис корта, уелнес, няколко различни ресторанта и сладкарница. 

Любимото ни курортно селище Санта Марина, където спокойствието е начин на живот, порасна с още един оазис на комфорта. Новият четиризвезден All Inclusive Viva Mare Beach Hotel е поредният архитектурен бисер на комплекса с 80 модерни стаи, съчетаващи лукс, удобство и незабравим изглед. На твое разположение са още просторна конферентна зала, изкушаващи специалитети от а ла карт ресторант Viva Mare Fish & Grill и всички съоръжения и басейни в селището.

Созопол, Ваканционно селище „Санта Марина“
02 810 77 00

Lili Pham 

Ако си на Южното Черноморие и внезапно изпиташ глад за азиатска кухня, Lili Pham е точното място, където умело съчетават най-добрите кулинарни традиции на Виетнам, Тайланд и Китай с модерните тенденции в храненето. Не пропускайте да се насладите и на оригиналните им рибни ястия и морски специалитети, приготвени в азиатски и френски стил и поднесени на брега на морето. 

Св. Влас, Яхтено пристанище Марина Диневи
0896 837 653

Mykonos

Добре познатите стил и качество те очакват на най-привлекателния плаж между Несебър и Слънчев бряг в оазиса, наречен Mykonos. Към любимите ти ястия от Пловдив се добавят дневно и брънч меню, гарнирани с отлично подбрани коктейли и висок клас наргилета. Златис­тият пясък и кристалната вода слагат финални щрихи в перфектната картина на лятото.

Слънчев бряг, Оазис ВИП клуб
0876 040 404

Incanto

С романтичен интериор и избор от пространства за хранене на открито Incanto е идеалният пристан в сърцето на града. Балансът между вкусно и здравословно тук е безупречен и задоволява всякакви кулинарни пристрастия – от автентични пици и пасти до богата палитра от суши и азиатски деликатеси. Освен това разполагат и с Вълшебна стая, в която можеш да отбележиш своя личен празник, рожден ден или друго събитие! 

Бургас, пл. „Баба Ганка“ 4
0893 641 833

Norma

Разнообразието от различни видове кухня и доброто обслужване ни водят в NORMA Restaurant & Garden, а лесно достъпната локация и приятна атмосфера допринасят за доброто име на ресторанта. Обилните закуски, сочните стекове и морските деликатеси пък вървят с всеки сезон и вкус. Не пропускай да опиташ и бестселъра в менюто им това лято – черноморски миди с умами вкус, приготвени с кефир, лайм и кокосово мляко.

Бургас, ул. „Цар Симеон I“ 1
089 700 7390

RAFFY Gradina

Отличително висок стил максимално близо до природата – какво повече искаме от лятото? Този сезон семейството на емблематичната верига ресторанти Raffy Bar & Gelato се увеличи с още един морски обект и това няма как да не ни радва. Обвитият в бохемски дух Raffy Gradina се настанява на плаж Царски залив в Черноморец с повече от 400 седящи места и шезлонги, за да приветства топлите дни с разноцветни напитки и коктейл от трите си емблематични съставки – концептуален дизайн, вкусна храна и качествена музика. Както във всяко заведение от веригата, менюто и тук държи летвата високо, прибавяйки тематични изкушения към добре познатите качество и традиции в приготвянето на първокласни ястия. В този ред на мисли спагетите със скариди, поръчани на самия плаж под развяващи се палмови листа с изстудено питие за компания, са преживяване от друго измерение, което трябва да изпиташ лично. 

Созопол, къмпинг Градина, плаж „Царски залив”
0895 569 121

Sea House Garden

На малка уличка в Черноморец, излизаща директно на плажа на к-г Градина, сред палитра от цветя и зеленина е закътан уютният семеен ресторант Sea House. Там ще те посрещнат като желан гост и ще те изпратят като стар приятел, а междувременно ще те нагостят с прясно уловени миди и риба, вкусни супи, готвени ястия и специално подбрани месни специалитети на дървени въглища.

Черноморец, вилна зона Червенка, ул. „Плажна“ 7
0887 818 118

Talisman Beach

Чувстваме се късметлии всеки път, когато поемем към Несебър, а това лято имаме още една причина да бързаме към плажа. Talisman Beach Bar & Food ни изкушава с разноцветни коктейли и изглед като от картичка към Стария град. Настаняваме се в lounge зоната или в някоя от ВИП шатрите за лека закуска или предложение от обедното меню с разхлаждащ морски бриз за компания. Завиждаме си!

Несебър, Южен плаж
0876 597 569 

Cavo

Започваме с важно уточнение: CAVO не е нощен клуб, а плажен бар и ресторант, създаден по еквивалент на заведения в топ курорти от калибъра на Saint Tropez, Ibiza и Mykonos. Да, музиката е съществена част от атмо­сферата на CAVO, но с акцент върху ambient и house звуците за по-отпускащо преживяване. Кухнята е средиземноморска, стилна, с подчертано европейски нотки, а декорът е еко и природосъобразен. 

Смокиня Север, Каваци
0883 722 433

Opera Di Mare

Новата кулинарна находка на Централния плаж в Лозенец се нарича Opera di Mare и както личи от името, съществува, за да композира симфония от вкусове под слънчевите лъчи, на крачки от водната шир. Декорът е синьо-бял, което недвусмислено заявява тематиката на кухнята – доминиращи морска, с пресни и разнообразни дарове в различни вариации.

Лозенец, Централен плаж
0877 450 079

Столовата

Столовата е чаровно местенце с лятна градина в една от малките улички, излизащи на лозенския плаж. Обядът тук започва с вкусна салата и прераства в барбекю пиршество с избор от ребърца, бургери и сочни кюфтенца. Здравословните тостове, фрешовете и пресните кроасани са запазени за любителите на обилната закуска, а брънч опцията предлага отскок на деня със селекция пивки вина и свежи лимонади.

Лозенец, ул. „Велека“ 5
0884 834 016

Spices

Залезът на яхтеното пристанище в Созопол върви отлично с чаша бяло вино, вечеря в средиземноморски стил и предразполагаща обстановка. Откриваме ги накуп в обновения ресторант Spices, наред с богат избор от морски дарове, топящо се в устата телешко и суши с отличен баланс между вкус и презентация. Ела и през деня – гледката отново е питателна и напълно безплатна.

Созопол, ул. „Крайбрежна“ 6
0883 767 070

Djanam Steak & Fish

Великолепната панорамна гледка към пристанище Царево е само една от причините да резервираш маса в Djanam Steak & Fish. Другата е първокласното меню с първокачествени телешки и агнешки стекове, пресни морски деликатеси и домашно приготвени десерти с акцент върху автентичните турски сладости. Непринудената обстановка включва детски кът и музика на живо. 

Порт Царево, ул. „Екзарх Йосиф“ 1
0876 00 00 77

Bedroom

Раят на Черно море – така е известен Bedroom Beach Club сред ценителите на плажния комфорт и нощните забавления. Със своя внушителен капацитет, модерен декор и първокачествен саунд мястото е една от клубните перли на Слънчев бряг. Подари си усещане за екстравагантен лайфстайл сред разкоша на балдахинови спални, подбрани кулинарни изкушения и бляскави партита до зори.

Сл. бряг, Плаж Юг, Cacao Beach
0888 860 666

Hashtag Pavillion

Препратката в името на тази повече от успешна комбинация между летен бар и открита клубна сцена води към морски простор и енергията на много хора, събрани от желанието за незабравимо преживяване. Сцената на #Hashtag Pavilion приютява жива музика, стендъп, DJ сетове и още куп забавни събития, които вървят с шотове, главозамайваща гледка към Бургаския мостик и добро настроение.

Бургас, Крайбрежна алея
0876 475 990

Barabar

Приютен зад Летния театър в бургаската Морска градина, непретенциозният Barabar привлича тълпи (не се шегуваме!) почитатели на наливната крафт бира и хубавата музика на живо. Вечерите с български банди и аристи са основно ястие в програмата и обикновено се помнят дълго, което изобщо не значи, че диджей включванията са по-малко популярни. Отбийте се през деня за сесия Таро и просеко колкото ви душа иска.

Бургас, Морска градина
0894 679 797

Saxa Beach 

Добре познатото заведение на Северния плаж в Бургас стартира новия сезон с нова концепция и ново име – SAXA BEACH и Food Court. Както вече се досещаш, менюто предлага още повече вкусотии, като бургери, пица, риба, салати, паста и домашни десерти. Сред другите новости са фитнес зала на самия плаж и открита сцена за различни събития. Наред с традиционните дневни партита, нощният бар изкушава със забавления в малките часове.

Бургас, Северен плаж
0887 199 993

Papa Beer

Без съмнение крафт бирата се чувства като у дома си на щандовете и зад бара на бургаския Papa Beer Bar. Съотношението е 10 наливни вида към повече от 300 бири, като списъкът и на българските, и на чуждестранните расте прогресивно. Поставяме си амбициозната цел това лято да опитаме всички, а междувременно разпускаме с лайв музика в уличката пред бара. Как да не отидеш в Бургас и да не видиш Папата.

Бургас, ул. „Милин камък” 1
0887 210 506

Sound Cafe

Sound Café е кокетното бижу на Яхтклуб Созопол, където изумителната морска гледка се поднася с изстудена напитка, вкусни и здравословни ястия и усещане за пълно спокойствие. Сутринта намини за фреш и лека закуска, но непременно се върни и след залез, за да се потопиш в модерна клубна атмосфера с актуални  DJ сетове и озвучаване на световно ниво.

Созопол, ул. „Крайбрежна” 6
0883 767 070

El Tubo

Вече няколко лета плажният бар El Tubo радва с уютна атмосфера, хубава музика и прохладна сянка всеки, който поеме в негова посока по шарената дървена пътека на созополската крайбрежна ивица. Разположен върху ситния пясък, точно до прочутия къмпинг Смокиня, барът работи в режим 24/7 с идеята да осигурява всичко необходимо за идеалния плаж, без значение на това, кое време на денонощието е. Независимо дали говорим за студени питиета (в това число и култовото Бургаско пиво), разнообразие от хрупкави аламинути за бърз обяд под чадъра, тематични партита или богат избор от удобни плажни мебели и съоръжения – в заведението край морето има за всекиго по нещо. От теб се иска единствено да дойдеш с усмивка и добро настроение – за останалото ще се погрижат слънцето, морският бриз и симпатичният екип на El Tubo.

Созопол, к-г „Смокиня“
0878 118 111 

Delete Club

Удобно разположен на самия плаж, Клуб Delete (част от обширния комплекс Oasis Resort & SPA в Лозенец) радва окото с оригинален интериор, а небцето – с професионално миксирани напитки и класическа италианска кухня. Купонът тук тече 24/7, което никак не е чудно с толкова наситена с тематични партита и гости програма. Релаксът също е сериозен – търсим го в про­хладните шатри на пясъка или в някой от двата басейна, когато не ни се мърда към морето.

Лозенец, плаж Оазис
0889 039 390

Django Unchained 

Django Unchained Surf and Bar отново те очаква в любимото Царево, зареден с много нови изненади. Спортни събития, културен календар, сърфинг, прекрасна музикална селекция, незабравима гледка към залива и богат асортимент от домашни лимонади, студени чайове, коктейли, кафе и вкусна биричка. Какво повече му трябва на човек?

Царево, Пристанището
0888 272 339

Виж още: Еко е новото секси на плажа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *