Направи си сам барбекю в 3 лесни стъпки

0 коментара Сподели:

Приемам Емо Чолаков за свой близък по две причини. Първо, започвам да го настигам като прическа и второ, уважавам го за това, че дори и той понякога мрази времето. Човекът от месеци се извинява с жален патос на българина, че времето в почивните дни все се пада да е мрачно и дъждовно, без да знае всъщност колко много хубави неща могат да ти се случат, докато времето навън е лошо. По-задълбоченият анализ на дългосрочната метеорологична прогноза за времето по градове и паланки през следващите три седмици води до един-единствен извод. Вече е лято.

И като напече онова ми ти слънце с ония ми ти приканващи лъчи, какво по-хубаво от това да се събереш с хора, които са ти поне малко симпатични и да си направите един цър-пър на открито. По-хубаво от това е само ако някой има повод и почерпи за целия този масраф, но да не издребняваме до степен на мишкуване.

Между нас да си остане, през лятото на открито и сексът е по-приятен с тази разлика, че не всеки може да прави секс 3 – 4 пъти дневно, но му се налага да яде по толкова, за да преживява. Не че те подценявам, просто шансовете ти за барбекю навън ми се струват по-големи от тези за секс под звездите. И тъй, времето до излетите на полянка или на море прогресивно намалява с темпове, от които би се възмутил външният дълг на България. Няма за къде да се мотаеш повече, ако искаш това лято да постигнеш мечтана нирвана с месо, бира и готварска шапка, следвай тези 3 прости стъпки:

• На първо място, подбери внимателно локацията, за да не удариш греда или по-зле – да отидеш направо в тъч. Няма нищо по-лошо от това да организираш един готин уикенд с бира, месо, картофи и жени и в крайна сметка, да си останеш сам с картофите или дори по-лошо, да жулиш бири на гладен стомах и разбито сърце. Не си прави излишни експерименти, а заложи, както обича да казва Веско Маринов, „на нещо старо и проверено, нещо, което да пее на втори глас“. Вила на приятел или къща под наем, в която е бил приятел и е прекарал доволно, върши идеална работа в случая. Ако обаче си по-краен и вилите не са твоята чаша чай, мини на ракия и опъни палатката в някоя гориста местност без мобилен обхват.

• Заклевам те, не допускай никакви компромиси по отношение на месото! Хипократ е казал: „Нека храната бъде твое лекарство и лекарството твоя храна”. Бъди вечно здрав, като се храниш само с най-качествените продукти. За твой късмет това сега е лесно. Вече можеш да си поръчаш месо, специално приготвено по уникална рецепта и готово за печене за вкъщи от Hamburguesa Nostra. Без съмнение това е възможно най-лесният, бърз и вкусен вариант.

Да те третират като парче месо звучи някак престижно тук.

• Какво да правиш обаче само с това сурово месо? Спомням си онзи виц, в който клиент повикал келнера, за да го попита дали в ресторанта няма ветеринарен лекар, за да спаси живота на недопечената му порция пилешко. Усещаш ме накъде бия, надявам се. Трябва ти и барбекю, братле, иначе си го закъсал. Да ти призная честно, в живота си съм запалил повече конфликти в Близкия изток, отколкото барбекюта, но теб сега ще те запаля по това чудо. Не струва нищо, хората ти дават шанс да си го спечелиш, и то при доста справедливо условие, дори не е нужно да търкаш билетчета от лотарията. Поръчваш месо и можеш да си спечелиш и уред, на който да си го сготвиш (инфо за барбекюто). Джейми Оливър е гаранция за качество, все пак той е Голият готвач и за разлика от Гордън Рамзи не псува. Дотук аз лично Джейми мога да го докарам само откъм голота.

И накрая един практичен съвет, който има за цел единствено да се погрижи за твоето удобство. След храна винаги почиствай масата. Ако внезапно отнякъде ти нахлуят чувства и те обземе и застигне изпепеляваща страст, трохите много убиват на дупето…

Тагове:
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *