Update-натите коледни традиции

Като ще е коледен текст, поне да е смешен

0 коментара Сподели:

Коледа отново се завръща! Като гангрена по краката на баба ти, която дядо е забравил заключена на терасата, след като пак му е изяла попарата с праз, а после звънял на полицията да я търсят.

Но заедно с баба на терасата умират и старите коледни традиции. Още си спомням как като малък с трепереща ръка в навечерието на Рождество ръгах Прасчо в корема. Което беше изморително и за двамата, защото ножчето ми беше късо, а Прасчо – по-игрив от дупарата не Гери-Никол. Но беше весело. А после на Нова година ядох толкова много баница, че после цял ден… сурваках.

От коледно жертвоприношение на мамут пред олтара на бог Тангра до тържествена молитва пред паметника на Ленин в хола – много обичаи са забравени и безвъзвратно изгубени. Но част от тях остават и се появяват нови, съобразени повече със съвременния ни начин на живот. Затова днес реших да ви подготвя този списък с TOP коледни традиции (2016 edition).

СЕМЕЙНИ ПОСЕЩЕНИЯ
На Коледа си спомняш основно за Исус и за някакви възрастни хора, с които имаш обща фамилия. Обикновено избягваш контакт с тях, освен ако дължиш пари на подземния свят в Перник или си забравил телефона на личния лекар. Но на Коледа стават чудеса и затова е задължително да се срещнеш с родители и семейство. За да ги отървеш от товара на спестявания и буркани. Разбира се, в процеса си длъжен да преминеш стандартна процедура на разпит, като не забравяш опорни точки като: „да нямаш деца на 30 е нормално през 2016“, „ да нямаш кариера и мечти също“ и „може ли да се нанеса обратно, ако ме изпъди гаджето“.

ИЗПАДАНЕ В ПАНИКА, ЗАЩОТО НЯМАШ ПЛАНОВЕ ЗА НОВА ГОДИНА
Напълно е ясно, че накрая ще завършиш в Студентски град или някой подлез с Любака от 4-ти клас, но трябва традиционно да се спечеш. Добре е паниката да се съпроводи с произволни постове из социалните мрежи, анкети във facebook и прозвънявания на стари познати, които си забравил, че отдавна са емигрирали.

ГЛЕДАНЕ НА КОЛЕДНИ ФИЛМИ
Празничната депресия не може да е пълна без запазена доза „Умирай трудно“ и все още чист и здрав Маколи Кълкин. Коледните продукции се редят като елени пред шейната на добрия старец (нямам предвид дядо Добри), прекъсвани от изкарващите кръв от носа реклами на Якобс, Кока-Кола и М-тел. Празничният дух е допълнен от приповдигнатото настроение на телевизионните лица.

Закачливи тикове се забелязват по ноздрите на Юксел Кадриев на единия канал, още повече вени изпъкват по врата на Мария Игнатова на друг.

RETRO GAMING
Малко коледна носталгия по отминалите времена, когато си бил ваканция и си играл по цели нощи Heroes 3или Diablo 2, а мишката ти с топче е събирала кир, колкото да наториш 2 декара картофи в Самоков.И тогава някак си си бил щастлив. Без пари и гадже, но с 3 пиксела на кон на монитора пред тебе. Ех…

СЪСТАВЯНЕ НА СПИСЪК С ПЛАНОВЕ ЗА 2017
Прекалено много свободно време доказано води до безсмислени неща като бременност или правене на планове за догодина. Ако само можеше да намериш списъците от последните 10 години, щеше да видиш, че точките са абсолютно същите. От това да тръгнеш пак на фитнес до откриване на смисъл в живота, всичко е еднакво и също толкова непостижимо.

ПИСАНЕ НА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ
Да, баш. Това да не ти е средновековна Африка? През 2016 най-много някоя иконка на елха по Skype, и то само ако си на най-новата версия и са ти писали първо.

ПРЕБИВАНЕ В ЕЛХАТА В ХОЛА
Като се наливаш с греяно вино по цял ден, какво друго да стане? При поредната разходка до тоалетната се препъваш в набраните терлици и помиташ елхата.

Правиш си малко почивка в клоните да преосмислиш какво е станало и да качиш безсмислено селфи от пода.

След това се чувстваш безсмъртен, защото осъзнаваш, че отломките от топки и лампички вече не са в състояние да навредят на угоеното ти тяло. Подсъзнателно планираш на Нова година да тестваш суперсилите си също с пребиване на заледен тротоар.

Е, това е всичко от мен. Спазвайте обичаите, пазете близките си и черния дроб. И да завърша с един традиционен поздрав:

Весели празници!

Виж още най-досадните коледни типажи в мрежата. Дали не си един от тях?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *