Кажи ми дали обичаш зимата и ще ти кажа какъв си

Вместо да мрънкаме се фокусираме върху позитивите

0 коментара Сподели:

Няма толкова мразен сезон, колкото зимата, абсолютен факт. Мисля, че това никак не е честно, и се опитвам да се поставя на нейно място – всички я плюят, ненавиждат, чакат я с нетърпение да си тръгне, абе нещо като контрольори в 280. И затова мисля да й отдам дължимото, наблягайки на позитивите – ясно е, че има и негативи, няма нужда да ме оборвате с тях, наясно съм, но предпочитам, вместо три месеца да рева колко е студено, да се фокусирам върху нещо друго.

Уют и интровертни вечери

При градусите навън е напълно логично вечер да искаш да се прибереш със скоростта на светлината и да не се виждаш с никого, защото мисълта за още 30 минути в задръстването те ужасява. И това е напълно окей, защо пък да не е? Имаш цяла една пролет и едно лято, за да стоиш до късно в Борисова, пиейки бира и да търчиш от една уговорка към друга. Зимата за мен е идеалният момент да си заредя батериите, да постоя сама, да правя всички онези неща, за които не ми остава възможност – без значение дали ще е книга, филм, подреждане, повече сън (повярвай ми, ще ти е нужен) или учене.

Освен това е много по-уютно да поканиш приятел на гости на чаша горещ шоколад (евфемизъм за червено вино), да си сложиш гигантски пухкави пантофки и да имаш оправдание да не си подаваш носа навън! Клишето за неделен следобед с чаша чай и гледка сняг през прозореца е устоял на времето, защото носи спокойствие и уют както нито един друг сезон. Те си имат свое очарование, разбира се, но не ги свързвам точно с уют и съзерцание.

Зимата е новото неглиже!

Не че трябва да се разпуснеш и да се носиш по улиците като лъмбър клошар, но… да, защо пък не. Доста е освобождаващо да не ти пука как изглеждаш и зимата предразполага към това, тъй като единственото желание на хората е да стигнат бързо от точка А до точка Б и за целта искат само да им е комфортно и топло. #Toocoldtobepretty! Косата ти днес е суха и безформена? Сложи шапка! Качил си 5 кг след винените вечери с шоколад? Широк пуловер! Домързя те да се епилираш? Споко, никой няма да те гледа по бански… Като станат малко по-човешки температурите,ще развееш коси, гърди и там каквото можеш и искаш. Наслади се преди това на трите месеца по-малко време и усилия за опаковката ти и се отдай на по-смислени занимания.

Зимните спортове

Помниш ли детските си години и трепетното очакване на снега, за да се спускате тайфата със шейни? Е, и сега това е вариант, особено ако не те бива в зимните спортове, но пък може и да се научиш с малко мерак, защото няма нищо по-хубаво от лошото време и… ските. И сноубордa. И нощни кънки на „Ариана“.

Дори и да не си падаш по всички тези неща, винаги на разположение са красивите заснежени планини, които ще те накарат ефикасно да забравиш всичките си проблеми и незначителни тревоги, запленявайки те с внушителния си вид и чистия въздух. Освен това ще изгориш калории, достойни за поне 2 рома и 3 горещи шоколада! И може да си позволиш да се въргаляш като дете в снега, да направиш снежен човек и да предизвикваш война със снежни топки. Доказано подмладява с около 20 години.

Както всичко останало в живота, единствено от теб зависи как ще се настроиш.

Ако искаш, можеш в периода януари-март да се тръшкаш като за световно и да пускаш статуси „Бахти студа!“, но аз препоръчвам да се усмихнеш, да си сложиш любимия шал, да обелиш мандарини и да си навреш носа в някоя книга вместо в хорските работи.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *