Рецептите на специалитетите в софийските ресторанти
The Recipe Book на любими и емблематични ястия
Тръгваме на обиколка из любимите ресторанти в града. С най-голямо любопитство разпитахме шеф майсторите за рецептите на най-харесваните ястия. Те пък от своя страна ни разкриха и всички малки тайни, които правят специалитетите уникални. Тук ние ги споделяме с теб.
В Da Massimo намираме и самия Масимо, който типично по италиански държи на най-високо качество продукти. С тях и с много любов към храната ни поднася една от любимите ни рецепти за прясна паста лингуина с морски таралежи, задушен чесън, зехтин и щипка лют червен пипер за финал. Mamma mia за вкуса!
ЛИНГУИНА ПРЯСНА ПАСТА
•Лингуина прясна паста
•Морски таралежи
•Зехтин
•Лют червен пипер
•Чесън
бул. „Асен Йорданов“ 4
02 9950 574
Една рецепта, която ще поглези теб и любимия човек. Талиатели Фрути ди Маре са богати на морски дарове – калмари, миди, скариди в комбинация с лек доматен сос. Майсторите в кухнята изсипват прясната паста в медено тиганче и декорират с ароматен и свеж босилек. Истинско удоволствие, което да споделиш.
ТАЛИАТЕЛИ ФРУТИ ДИ МАРЕ ЗА ДВАМА
•Зехтин
•Бейби калмари
•Скариди
•Миди
•Доматен сос
•Босилек
•Пресни талиатели
•Рибен бульон
ул. „Лъчезар Станчев” 5
089 5500 605
Рецептата е безспорен фаворит на любителите на ребрата. В La Pastaria те са свински, мариновани и с хрупкава коричка от запечени и смлени ароматни семена. Гарнирани с бейби картофки, барбекю сос с портокал, магданоз и каперси. Тайната за перфектния вкус на месото ще откриеш в продължителното печене на ребрата.
МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБРА
•Свински ребра патрондаш
•Бейби картофи
•Барбекю сос
•Кафява захар
•Семена от фенхел, кимион, кориандър
ул. „Шипка” 41
089 5500 606
Шеф майсторът в ресторант Hasienda споделя с нас тайната на вкусната си рецепта за телешки медальони със сотиран спанак и пъдпъдъчи яйца. Всеки път толкова примамливи и поднесени с карамелизирани бейби моркови, които правят вкуса им още по-апетитен. Отправяме се към Hasienda винаги щом ни се приискат.
ТЕЛЕШКИ МЕДАЛЬОНИ
•Телешко бонфиле
•Пюре от спанак
•Зелен лук
•Пъдпъдъче яйце
•Карамелизирани бейби моркови
бул. „Цар Борис III” 94
088 6276 973
Тази кухня крие рецептата за космически добрия десерт, отвеждащ ни обратно сред земните красоти на българското. Всяка съставка на „Българска роза“ е комплимент към родното богатство, магично претворяване на природните символи в десерт, превърнал се в емблематичен детайл за „Космос“.
БЪЛГАРСКА РОЗА
•Cорбе от овче кисело мляко с розов пипер
•Сорбе от ягоди с рози
•Гел от роза
•Меренг от роза
•Пандишпан от ванилов сироп
•Фламбиран с розов ликьор
ул. „Лавеле“ 19
088 8200 700