К.Е.В.А. с нови летни предложения
Средиземноморска кухня и пресни морски дарове са част от лятното предложение на заведението
Ако си в центъра на София, но искаш да избягаш от шума, да си на арт място и да похапваш вкусна прясна храна на сравнително ниски цени, то тогава отдавна си открил K.E.B.A. и я причисляваш към любимите си заведения. Белият интериор и спокойната музика създават усещането за малък оазис, където можеш за няколко часа да разпуснеш с приятели, да пиеш домашна лимонада или да опиташ едно от многото екзотични предложения в менюто.
За да поддържа палитрата си от храни разнообразна, K.E.B.A. изкушава с лятна средиземноморска кухня, с акцент от пресни морски дарове.
ЧЕЛАДИНКИ В МАСЛО
Челадинките в масло се разтапят, в момента, в който се докоснат до езика. Поднесени с препечени филиики франзела, те са идеалният ордьовър към една чаша изстудено бяло вино.
ОКТОПОД НА ПЛОЧА
Ако искаш да опиташ нещо нестандартно, трябва да си поръчаш октопод на плоча. Деликатесът се поднася с пресни градински домати и вкусна марината от провансалски подправки.
САЛАТА К.Е.В.А.
Салатата K.E.B.A. съдържа всичко, от което се нуждаеш на обяд. Изключително полезните соеви кълнове, комбинирани с листа от цвекло, рукола, тиквички, моркови и чери домати, допринасят за прилив от свежест и енергия, а месото от фазан е онзи малък, но значителен детайл, който прави салатата толкова вкусна.
ПЛАТО НАДЕНИЧКИ НА СКАРА
Платото наденички на скара е за любителите на доволните порции, пържените картофки и студената бира.
СЬОМГА КОТЛЕТ НА ПЛОЧА
Котлетът от сьомга на плоча е идеалният избор, ако ти се яде нещо леко, но засищащо. Крехкото месо на сьомгата е овкусено с щипка копър, гарнирано с печен картоф и сметанов сос с див лук.
ЗАРГАН НА СКАРА
Зарганът на скара е сервиран по силно впечатляващ начин, а полумесецът от броколи създава чувството за произведение на изкуството, което не само, че изглежда добре, но е и невероятно вкусно.
ЗАДУШЕНИ МИДИ В МАСЛО
Задушените миди с вино са неофициалният специалитет на K.E.B.A. Поднесени със свеж стрък магданоз, тези малки хапки ще те пренесат на брега на морето.
СОМ НА СКАРА
Гарниран с картофи, сомът на скара е с добре загоряла коричка, която приятно нагарча, а когато стигнеш до место под нея, попадаш на един невероятно сладък вкус, който гали сетивата ти.
АКУЛА КОТЛЕТ НА ПЛОЧА
Ако досега не си опитвал филе от акула, то сега определено трябва да си наваксаш. Месото от акула е едно от най-крехките рибни филета, а бейби морковите му придават сладка зеленчукова нотка.
ЛАВРАК НА СКАРА
Лавракът на скара е хрупкаво препечен отвън, но крехък и сочен отвътре. Поднесен с броколи и чери домати, той е един много приятен избор, ако обичаш по-леките риби.