Sunday playlist: от лежерната страна

Отдели време за нищоправене

0 коментара Сподели:

Събота винаги ми е бил по-любим ден от неделя. Това е такава любов, като най ми се спи, ама по ми се яде. Въпреки пристрастията ми към първия от почивните дни, защото все едно светът е твой, неделя също си е ден за отмора или каквото там ти се прави. И точно защото съботата е някак си по-ентусиазирана, ти предлагам да си заредиш плейлистата със следните песни, с които да си депресиран, че утре си на работа, меланхоличен, едновременно щастлив, или просто да послушаш малко хубава музика. Маестро!

Foy Vance – Make it Rain

Въпреки че през 2014 година Ed Sheeran популяризира песента и става саундтрак към Sons of Anarchy, нейният създател е Foy Vance – обикновен човек от Северна Ирландия. Всъщност по време на съвместно турне между двамата Sheeran бива запленен от първата фраза, тъй като преди това е бил помолен от създателя на сериала – Kurt Sutter, да запише песен за някой от епизодите. И така Sheeran моли Vance, той (очевидно) се съгласява и те така. Но според мен този е по-добрият вариант.

Noora Noor – Forget what I said

Малко блус, защото есента просто предразполага към този жанр.

Leon Bridges – River

Tова и следващото парче са към саундтрака на един лично според мен добър сериал – Big little lies. Създаването на песента има история като чувството, което самата тя носи. Bridges споделя, че „реката“ в госпела винаги е била символ на промяна и изкупление, а целта му е била да напише песен за неговите душевни преживявания. Написана по време на депресия, тъй като е работел на няколко места, за да издържа себе си и майка си, единственото, което го е крепяло, е била вярата и е искал да отправи послание за изцеление.

Michael Kiwanuka – Cold little heart

За тази песен по-накратко. Както споменах, и тя е към саундтрака на Big little lies, като Kiwanuka е мислил, че ще бъде включена в някой от епизодите, когато се е съгласил. Щом разбрал, че е песента е интро към всяка серия, се е шокирал, но наистина красива песен.

Death Cab For Cutie – Transatlanticism

Тази не е от най-кратките, но пък гали ухото, така че мълча, а ти слушай.

Alex Clare – Tell me what you need

След Too close си мислих, че няма да има добри песни, но сгреших.

Kings of Leon – Waste a moment

Въпреки леко кънтри текста, мисля, че фразата take the time to waste a moment си отива с неделя.

The Killers – Read my mind

Още една една чудесна песен, която можеш да си пуснеш, изпъвайки се на дивана.

Muse – Starlight

Както останалите парчета, и това е от любовните, но ако можеш да пречупиш смисъла, всъщност не е само за любовта в смисъла, в който сме свикнали да я споменаваме. Както басистът Chris Wolstenholme е коментирал, „това е любовна песен, когато ти липсва някой, приятел, семейство, някой, когото обичаш“.

RHCP – Sick love

Една от любимите песни от последния албум. А пианото е изпълнено от самия Сър Елтън Джон. Много време беше на repeat и мисля, че енергията на песента е такава.

Duran Duran – Ordinary world

И накрая, тъй като понеделник чука на вратата: I won't cry for yesterday there's an ordinary world…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *