Вино селекция от България, която задължително да опиташ

Отново селектирахме още няколко вина специално за теб

0 коментара Сподели:

Иван Коловос / Food styling: Вероника Вапирова

Вече сме готови за нови винени усещания и тръпнем в очакване на новата реколта вино от традиционни червени сортове грозде. Всяка глътка от него разхожда сетивата ни сред лозята на някоя любима българска изба. Създадени от такива, чието производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното, – етикетите, които ти представяме, са истинска поезия!

CHATEAU COPSA

ROUGE & BLANC

Долината на розите е новата Тоскана. А каменното шато шепне с дъха на виното, произвеждано от собствените лозя. Вкопана в хълма, избата е дом за вина като Château Copsa Cuvée Rouge – бленд от Мерло и Каберне Совиньон, отлежавало във френски и американски барици. Има елегантен аромат на зрели черни и червени плодове, подправки, кожа, сурово месо и лека опушеност. Château Copsa Cuvée Blanc пък е assemblage от сортовете Мискет, Мускат и Шардоне. Съчетаваме го с рибни и зеленчукови предястия, основни ястия от риба и леки меса, ризото и десерти.

Виж повече: 3 вина, които носят САЩ директно в България

KORTEN NATURA

ROSE MELNIK 2018 / MAVRUD & RUBIN 2016

Дълбоко във вкуса на Korten Natura е заложена хармоничната връзка на човека с природата. Вината ни запознават с автентични български сортове от селектирани лозови масиви. Влагайки целия си опит, философия и авторски почерк, винарите на изба Кортен използват максимално естествените природни процеси, за да получат ярка сортовост и изява на тероара. Екипът работи в търсене на хармония и финес при всяка реколта, за което получава и най-високото международно признание. И розето Korten Natura Мелник 2018, и червеното Мавруд по Рубин 2016 са носители на злагти и сребърни медали от най-престижните световни конкурси, така че – наздраве!

TRASTENA

МАЛИНА ШАРДОНЕ МИСКЕТ

За първите масови производители на вино от малини в България качеството е по-важно от количеството. Убеждава ни всяка глътка от класическото вино от 100% био малини, произведени в плантацията на Trastena в Стара планина. Към него те добавят Шардоне – за основа и тяло, и Мискет – за аромат и хармонизация.

MONOGRAM

VILLA YUSTINA

Лозовият масив от 420 дка, разположен на южен склон, прилича на високия ръб на голяма чаша със зелен обков. И в нея самата природа ни налива MONOGRAM Mavrud Rubin Villa Yustina – бутикова линия на избата от специално селектирани гроздови масиви. Блендът между два български сорта е със сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия.

MANASTIRA WINERY

MIDDLE FOREST & ИЛАЯ МАВРУД

От хоризонта залезът се изсипва в чашата ни. Разтваря поличбите и реколтите вино, които отлежават в земята под краката ни. Избата в дълбоката долина, обградена от склоновете на Средна гора, ни напомня на къщите в Тоскана и Прованс. Специализирана в производството на висококачествени вина, „Манастира“ ни завещава легендата за Илая в бутилка Мавруд Резерва Илая, отлежало в дъбови бъчви. Ароматът е доминиран от червени горски плодове, черница и шоколад, а вкусът е с дълъг ароматен финал. Middle Forest Chardonnay Barrel пък, отлежало във френски дъбови бъчви, гали небцето ни с вкус на зрели плодове и нежна ванилия.

Виж повече: Съботно-неделни винени вечери и как да ги прекараш

PIXELS REGENT

NEW BLOOM WINERY

Pixels Регент 2017, 13.5% e истинска експлозия от вълнуващи аромати на тъмни плодове с нюанси на арония, черна череша, касис и синя слива, която се развихря по небцето ни още след първата глътка. Това е вино за споделяне, със сочна дължина, мекота, апетитен финал и неотразим тероарен характер, с богат цвят с пурпурен оттенък.

TRI CYCLE

MINKOV BROTHERS

Неговата родина е Тракийската низина – една от най-старите люлки на винопроизводството. Родено от собствени лозя в Карнобатския край, Cycle Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc & Merlo е червено вино с аромат, доминиран от черни горски плодове, с конфи характер и нюанси на благоро- ден дъб. Вкусът е балансиран, с дълъг и мек плодов финал.

А ти виж как можеш да си спечелиш нов телевизор ето тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *